2011-06-15 12:01:50• hírek • Szatmar.ro

Francia nyelvoktatást is indít a Hans Lindner

Francia nyelvoktatás, hallás- és látáskárosultak képzése, nyári képzés - három olyan képzési program, amelyeket a Hans Lindner Alapítvány a következő hetekben, hónapokban életre kíván kelteni.

Az alapítvány eddig is kivette a részét Szatmárnémeti és környéke lakosságának idegennyelv képzésében: az összesen 48 órás tanfolyamra eddig csak a németül vagy angolul tanulni kívánók jelentkezhettek. Ez a paletta azonban hamarosan bővülni fog a francia nyelvvel: a tanárok már megvannak, csak a jelentkezőket várják a szervezők.

A nyelvoktatás eddig is a George Boitor tér 11.szám alatt található képzési központban történt és a helyszín a következőkben sem változik: egy modern multimédia-terem várja a jelentkezőket. A képzés megközelítőleg három hónapig tart és heti két alkalmat foglal magában. A jelentkezők anyagi hozzájárulása minimálisnak nevezhető és inkább motivációs szerepe van. „Ha valaki fizet egy bármekkora összeget, máris lelkiismeretesebben jár el a foglalkozásokra, ahol 12-15-ös csoportokban dolgozunk", magyarázta Oláh Norbert, a felnőttképzés projektvezetője.

A szociológus elmondta, hogy az igényeknek és a jelentkezők nyelvtudásának megfelelően alakítják ki a csoportokat, úgy az angol, mint a német vagy a francia képzés során.


Nyelvoktatás a Hans Lindner multimédia-termében
Nyelvoktatás a Hans Lindner multimédia-termében


Az alapítvány segíteni szeretne a fogyatékkal élőknek is, ezért informatikai képzést szeretne indítani a halláskárosultaknak, nyelvoktatást pedig a látáskárosultak számára. „Reményeink szerint ez ősszel útjára is indul, jelenleg a képzés módszertanának kidolgozásán dolgozunk", mondta Oláh.

A Hans Lindnernek már van gyakorlata a testi fogyatékkal élők képzésében, hisz decemberben zárult le az a magyar-román határon átnyúló projekt, melynek során 90 fogyatékkal élő fiatalt tanítottak meg az informatika alapjaira.

Az alapítvány várja továbbá a jelentkezőket a Nyári Képzés programjára, melynek során a fiatalokat a többek között fényképezés, videózás rejtelmeibe vezetik be, a gyerekeket pedig a tánc, a kézművesség eszközeivel szeretnének megnyerni. „A cél az lenne, hogy a fiatalok ne a tévé előtt töltsék egész nyári vakációjukat, hanem szabadidejüket lehetőleg minél hasznosabban töltsék", magyarázta Oláh Norbert.

Fontos megjegyezni, hogy az érdeklődők személyesen vagy online jelentkezhetnek a fundatiahanslindner.ro címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: