2010-11-23 07:11:02• hírek • Szatmár.ro

Francia hagymaleves és sonkás rizs tojással

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO-FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

3 fej közepes vöröshagyma,4 dkg vaj, 1 liter csontlé, 2 dl vörösbor,1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evőkanál liszt, szerecsendió, fehér bors, só

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csontlével és a borral. Sóval, szerecsendióval, és borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük. Tálaláskor a sajttal és a petrezselyemmel megszórjuk.

Sonkás rizs tojással

Hozzávalók:

30 dkg rizs, 4 dl víz, 15 dkg sonka egészben, 4 tojás, 2 zöldhagyma, 2 kanál olaj, só

Elkészítés:

Főzzük meg a rizst. A főtt rizst a wokban egy kanál olajon kb. 3 percig átsütjük. A kockákra vágott sonkát, a felkarikázott zöldhagymát belekeverjük, és még 2 percig sütjük.  Az előzőleg felvert, megsózott tojásokat ráöntjük, és állandó keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás összesül a rizzsel. Egytálételként vagy köretként is tálalhatjuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: