2013-07-04 16:32:06• hírek • Kocsis Zoltán

Francia fiatalok is takarítottak az Ostrovuluion

Az Ostrovului utcán tapasztalható állapotokat remekül jellemzi, hogy sokan csak Szatmárnémeti gettójának nevezik. A Stea Egyesület munkatársai és gondozottjai ide vonultak ki csütörtök délelőtt műanyagzsákokkal és kesztyűkkel felszerelkezve, hogy kitakarítsák a környéket.

Akár meg is lepődhettünk volna, hogy ottjártunkkor a megszokott magyar és román mellett francia szavak is megütötték a fülünket - a Stea Egyesület kapcsolatrendszerét ismerve azonban nem tettük.

Diana Bretan, az egyesület munkatársa aztán elmondta, két tucat francia önkéntest látnak vendégül a napokban. Közülük tizenegyen éppen táborban vannak a Stea gondozottjaival, a szemétszedési akcióban pedig nyolcan vettek részt - kiegészülve egy olaszországi leányzóval.

A külföldi önkéntesek mellett a Stea tizenkét önkéntese és gondozottja húzott kesztyűt. Munkájukat több helyi gyerek is segítette - akadtak viszont olyanok akik, akik jól szórakoztak, miközben más takarította saját otthonuk közvetlen környezetét.

Diana Bretan ezzel együtt örvendetesnek nevezte, hogy a helyiek közül többen is csatlakoztak hozzájuk - a szemetes konténer alig több, mint fél óra megtelt. Az akció végén a Stea Egyesület munkatársai szappanokat és samponokat osztogattak a takarításban segítők között.

A Stea Egyesület kéthetente szervez hasonló akciókat és rendszerint a lakosság bejelentése alapján választják ki a helyszínt. Aki tehát megtisztításra váró környékről tud, az a 0361-884330-as telefonszámon jelezheti ezt az utcagyerekeket támogató egyesületnek.

Szemetgyujtes Stea egyesulet from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: