2012-03-02 15:35:50• hírek • Póti Orsolya

Francia egyetemisták látogattak Szatmár megyébe

Franciaországi egyetemista csoport látogatott Szatmár megyébe március elsején Domonique Auben, a Szent Márton szociális központ egykori munkatársa révén. A szociológia szakos diákok célja, hogy betekintést nyerjenek a Szatmár megyei szociális intézmények működésébe és felmérjék a társadalomból kirekesztettek életkörülményeit.

Csütörtökön kilenc fős egyetemista csoportot fogadott a Szatmár Megyei Mozgássérültek Egyesülete. Pop Crina, az egyesület vezetője beszámolt a diákoknak az egyesület tevékenységeiről, és arról, hogyan töltik mindennapjaikat a szervezet tagjai. Székhelyükön origamikat készítenek, könyveket olvasnak és különféle projektekben is részt vesznek.

Pop megemlítette azt is, hogy a törvény szerint a súlyos betegeknek állandó gondozót kell biztosítaniuk, és a rokkantak havi 500 lej támogatást kapnak. A Chartres városában tanuló diákok célja az, hogy minél mélyebb betekintést nyerjenek a Szatmár megyei szociális intézmények működésébe, illetve megismerjék, megtapasztalják az itt élő rászorulók, idősek és fogyatékossággal élők mindennapjait.

Éppen ezért ellátogatnak még a kispeleskei cigánysorra, valamint az idősek otthonába is. A kilenc fős csapatot Dominique Auban, a kissári Samtoul Humanitárius Egyesület működtetője látja vendégül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: