2015-10-01 16:08:07• hírek • Kocsis Zoltán

Fradi-lázban éghet újra Szatmár október második péntekén

Készülj az eddig megszokottnál nagyobb, színesebb, átfogóbb közönségtalálkozóra, amelyen nem csak a magyar közegben, de világszinten is elismert sportemberekkel találkozhatsz Szatmárnémetiben. Ízig-vérig fradisták ők, de minden sportszerető számára feledhetetlen élménnyel kecsegtet a velük való találkozás.

Október második pénteke igazi Fradi-nap lesz Szatmár megyében, annak két településén is. Túrterebesen a „Szatmár-Ferencváros határon átnyúló kézilabda projekt" újabb állomásaként a szatmári edzők Elek Gábor vezetésével újabb képzésen vesznek részt, miközben Szatmárnémetiben a Ferencváros, a magyar és a nemzetközi sportélet több kiemelkedő személyiségével találkozhatnak a sportbarátok.

A minden eddiginél színesebb, átfogóbb és sokszínűbb közönségtalálkozó helyszíne a Református Gimnázium lesz, ahol 17.00 órakor kezdődik majd a nem mindennapi beszélgetés. Hogy a helyszín a gimnázium udvara vagy tornaterme lesz-e, azt az időjárás dönti majd el.

És hogy kikkel is lehet majd találkozni? Szatmárnémetibe látogat többek között a korábbi 49-szeres válogatott egykori labdarúgó, Lisztes Krisztián, akinek a neve nem csak Magyarországon cseng jól, hanem Németországban is, ahol a Stuttgart, a Werder Bremen és a Borussia Mönchengladbach színeiben összesen 206 alkalommal lépett pályára az élvonalban, melyeken 20 gólt szerzett. A Stuttgarttal játszott KEK-döntőt, a Werder Bremennel pedig bajnokságot és kupát nyert 2004-ben - ezzel mindmáig ő az utolsó magyar labdarúgó, aki valamely topligában (német, angol, spanyol, olasz, francia) bajnoki címet tudott szerezni!

Nem kevésbé ismert név a magyar és a nemzetközi sportéletben Sike András, az 1988-as szöuli olimpia birkózó bajnoka. Ő jelenleg a Ferencváros birkózószakosztálya mellett a magyar kötöttfogású válogatottért is felel.

Kovács „Kokó" István és Erdei „Madár" Zsoltért néhány éve megőrült a Kárpát-medence magyarsága, a sportágban kevésbé járatosak ekkor ismerhették meg Szántó Imre nevét is. Mindenki Öcsi bácsija a két klasszison kívül számtalan remek ökölvívót adott a magyar sportnak és jelentős érdemei vannak abban is, hogy az 1982-es megszűnést követően 2014-ben újraindult az ökölvívó-szakosztály a Ferencvárosban. A nemzetközi hírű edző 72 évesen is mérhetetlen energiával irányítja a szakmai munkát.

Természetesen részt vesz a közönségtalálkozón a kézilabda-edzői képzésre Túrterebesre érkező Elek Gábor is. A Ferencváros női csapatát 2007 óta irányító 44 éves szakember eredménysoráról elég annyit mondani, hogy 1978. után 2011-ben és 2012-ben ismét Kupagyőztesek Európai Kupáját nyert a csapattal, idén pedig megszakította a Győr bajnoki sikereinek végeláthatlan sorozatát.

A ferencvárosi delegáció tagja lesz Nyíri Zoltán elnökségi tag, operatív igazgató, a klub stratégiai alelnöke is.

A Fradi-szurkolók számára remek hír továbbá, hogy 14 órai kezdettel egy kitelepült egység révén a Fradi regisztrációt is el lehet végezni, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a szurkolók a helyszínen szurkolhassanak a focicsapatnak! Figyelem fradisták: a regisztrációt megelőzően a szatmarifradifunklub@gmail.com email címen be kell jelentkezni, mert az ott „visszakapott" sorszám alapján lehet majd a regisztrációt a Refiben lebonyolítani!

Mindezek mellett természetesen különböző ereklyéket is lehet majd vásárolni és lesz nyereményjáték is - ám erről a szervezők egyelőre semmit nem árultak el.

„Lesz egy várhatóan nagysikerű és komoly horderejű bejelentés is, mely a szatmári Fradi rajongókat lázba fogja hozni. De ez addig legyen meglepetés, ott helyben mindenki mindent megtudhat", mondta el titkolózva Kiss Zoltán Sándor, a projekt koordinátora. „Aki sportszerető, kulturált, kellemes, baráti együttlétre vágyik, annak köztünk a helye október kilencedikén este. Szeretettel várunk mindenkit a rendezők nevében", tette hozzá.

Mindezzel párhuzamosan Elek Gábor irányításával zajlik majd a kézilabda-edzői képzés Túrterebesen. A 12:30 és 16:30 közötti program keretein belül elméleti és gyakorlati edzéselemek és konzultációk lesznek. Pádár Ildikó, Vérten Orsolya és Csillag Levente edzők pedig a legkorszerűbb edzésmódszereket ismertetik meg a határ két oldaláról érkező kézilabda edzőkkel, a megadott tematikák mentén. A Ferencváros részéről a szakmai- és programkoordinációt Király Sándor biztosítja, aki szakosztály- és utánpótlás igazgatóként felel a területért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: