2011-12-29 18:08:51• hírek • samsungsport.hu

Egy euróba került a Ferencváros focicsapata

A Blikk információi szerint a Ferencváros mindössze egy eurót fizetett Kevin McCabe-nek a futballcsapatot működtető zrt. 99 százalékos tulajdonrészéért.

Az anyaegyesület visszavásárolta a futballcsapatot az angol üzletembertől, így a zöld-fehérek ismét magyar tulajdonba kerültek. A Blikk úgy tudja, a klub mindössze egy eurót fizetett ezért Kevin McCabe-nek, akivel régóta folytak a tárgyalások a futballcsapat, valamint a stadion és területének visszavásárlása ügyében.

Az angol üzletember 2008 februárjában vásárolta meg a Ferencvárost, kötelezettséget vállalt egy új stadion felépítésére, ám erre soha nem került sor. Most az ingatlan is magyar tulajdonba került: az állam mintegy 5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett érte McCabe-nek. A 6+2 hektáros területet 50 évre, vagyonkezelésre a klub által alapított Fradiváros Vagyonkezelő Zrt.-nek adta; a Blikk szerint a stadion fenntartása évi 180-200 milliójába fog így kerülni a klubnak.

Az angol szerint így jelentős veszteség érte, hiszen három év alatt több mint kilencmilliárd forintot költött az egyesületre, minimális bevételt tudott beszedni, a megtérülésre komoly esély nem volt, így inkább a kiszállás mellett döntött. Mintegy 600 milliós adósságot hagyott maga után, a zöld-fehéreknél ennek ellenére továbbra is az új stadion építése a terv: ez állami beruházásból, 2013-ban vagy 2014-ben valósulhat meg.

A Ferencváros jelenleg a kilencedik helyen áll a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában, azok után, hogy pocsékul kezdte az idényt, ám az ősz végére összeszedte magát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: