2012-11-16 09:12:23• hírek • Blikk.hu

Fradi: Nincs pénz, nincs foci

Pénzügyi gondok miatt maradt el az edzés a Ferencváros labdarúgócsapatánál? A Blikk információja szerint a játékosok csütörtök délelőttig nem kapták meg szeptemberi és októberi fizetésüket.

Lapunk úgy értesült, a vezetőség november 15-ig kért haladékot, s megígérte a keret tagjainak, hogy rendezi a bérek átutalását. Amikor az NB I-ben jelenleg hatodik helyen álló zöld-fehérek vezetőedzője, a holland Ricardo Moniz (48) értesült a csúszásról, azonnal cselekedett: hazaküldte a focistákat, felmentve őket a csütörtöki tréning alól. Természetesen a döntésről tájékoztatta a futballszakosztály irányítóit, s jelezte, amíg nincs rendezve a tartozás, nem lehet érdemi munkát végezni.

S, hogy mekkora összegről van szó? Minden valószínűség szerint több tízmillió forintról, de lapunk úgy értesült, hogy a vezetőség - Moniz lépése után - csütörtökön délután már elkezdte a törlesztést.

Orosz Pál (44), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elismerte, hogy csúsztak a fizetések:

- Aki vezetett már céget, tisztában lehet vele, hogy átmeneti likviditási nehézségek a legnagyobb gazdasági társaságoknál is előfordulhatnak - nyilatkozta Orosz. - Valóban, 3 hetes csúszás volt a kifizetések szokásos időpontjához képest, erről a játékosokat időben tájékoztattuk. Lehetőségeinkhez mérten mindent igyekeztünk megtenni, így játékosaink és a szakmai stáb valamennyi tagja részére 100 ezer forintot elutaltunk és minden prémiumot időben és maradéktalanul kifizettünk. Olyannyira igaz ez, hogy a Debrecen elleni győzelemért járó pontpénzt a tegnapi nap délelőttjén át is vették a futballisták és a stáb tagjai. Megjegyzem, Ricardo Monizzal szemben semmilyen fennálló elmaradásunk nincs, hiszen ő időben megkapta a teljes bérét, a prémiumok mellett. Hangsúlyozom, az előző vezetéstől megörökölt hatalmas adósság ellenére korábban még nem történt csúszás a bérek kifizetésében. Az elmúlt hetekben keményen dolgoztunk azon, hogy előteremtsük a csapat fennmaradó bérét, amely a tegnapi napon sikerült, így még délután el is utaltuk azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: