2012-11-22 10:55:41• hírek • Póti Orsolya

Főzőműhelyt rendeztek be a gimnáziumban

Akár süthetnek és főzhetnek is órák után, illetve a technológia tantárgy keretében a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai, ugyanis a napokban egy főzőműhely létesült a tanintézményben. Az iskolaközösség mézeskalácssütéssel kezdi a tevékenységsorozatot.

„Iskolánk közössége idén együtt készül az ünnepekre asztali dísz készítéssel és mézeskalács sütéssel. A foglalkozásokon néhány pedagógus is részt vesz, akik szívesen segítik a diákok munkáját és tippekkel látják el őket" - mondta el Szilágyi Éva igazgatónő, aki közben megmutatta azt a kis főzőműhelyt, amelyet nemrégiben rendezett be az iskola vezetősége.

A főzőműhely a továbbiakban lehetőséget ad arra, hogy a diákok órák után, illetve a technológia óra keretében elsajátítsák a különféle ételek, sütemények készítését, s hogy elmélyítsék tudásukat ezen a téren.

Az ünnepek közeledtével mézeskalácssütés zajlik a konyhában, melyre már számos diák és tanár jelezte részvételi szándékát - tudtuk meg Jékel Zsuzsa és Kovács Gabriella tanárnőktől, akik irányító szerepet vállaltak a foglalkozásokon.

„November végén és december elején kerül sor a mézeskalácssütésre, melyre a diákokon kívül kollégákat is szeretettel várunk. A mézeskalács-házikó és egyéb mézeskalácsból készült finomságok készítése mellett asztali dísz készítés is zajlik a pincében kialakított műhelyben" - mondta el Kovács Gabriella a Szatmár.ro-nak.

Mint megtudtuk, a XI. A osztály sütött meglepetéssel készül majd a kicsiknek Mikulásra, de erről többet nem árultak el a szervezők.

Jékel Zsuzsa elmondta, hogy az asztali díszekből és egyéb készítményekből ünnepek előtt egy kiállítás is nyílik az iskolában.

„A foglalkozásokon való részvételnek elsősorban gyakorlati haszna van, de ezenkívül van még egy hozadéka, ami nem más, mint az hogy a gyermekek a munka során jobban megnyílnak, könnyebben kommunikálnak. Egyébként ezek a foglalkozások nem csak ünnepekkor, hanem folyamatosan zajlanak majd iskolánkban " - mondta el az igazgatónő, aki szerint a jövő tanévtől hasznos lenne, ha a technológia opcionális tantárgyakként jelenne meg.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: