2016-07-08 13:52:39• hírek • Szatmár.ro

Fotóztak és kirándultak az Erasmus+ projektben résztvevő fiatalok

A Consult Scolari Egyesület és az Apáczai Oktatási Centrum pályázatában újabb fiatalok tanultak fotózni.

Április derekán összesen 24 fiatal, 12 szatmári és 12 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 16-20 éves vett részt a Learn, Capture and Exchange, azaz Tanulás, fotózás, csereprogram elnevezésű projektben. Most, július elején egy újabb csapat látogatott Kisvárdáról Szatmárnémetibe, ahol helyi fiatalok is csatlakoztak hozzájuk. A közös pont a fotózás iránti érdeklődés volt, ám az együtt töltött napok alatt a fiatalok jobban megismerték egymás kultúráját, problémáit is.

Emellett persze több kiránduláson is részt vettek a fiatalok: amellett, hogy bejárták a megyeközpontot, felkeresték mások mellett Ákost és Krasznabélteket is.

A fényképezéssel kapcsolatos előadások és programok mellett fiatalokat érintő egyéb előadások is szerepeltek a kínálatban: a Facebook felelősségteljes használatáról és az alkoholfogyasztás káros következményeiről is tartottak nekik előadást.

Az együtt töltött napok során pedig rengeteg fotó készült - ezekből nyílt kiállítás péntek délelőtt a Consult Scolari Egyesület székhelyén.

Pénteken a Consult Scolari Egyesület vezetője, Lerm Stefan üdvözölte a diákokat és gratulált az elmúlt egy hét kézzelfogható eredményeihez. Haller Csilla projektvezetőtől megtudtuk: összesen 48 romániai illetve magyarországi fiatal vett részt a programban, két "turnusban".



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: