2012-11-12 14:49:23• hírek • Szatmár.ro

Fotó-workshopra került sor a Prisma szervezésében

November 10-11. között fotószemináriumra és workshopra került sor a Szatmári Prisma Fotóművészek Egyesülete szervezésében. A rendezvény meghívottja Teodor Radu Pantea nagyváradi fotóművész volt.

Pantea, a nagyváradi egyetem professzora immár harmadik alkalommal tartott fotószemináriumot városunkban, de ezúttal nem csak előadásra, hanem szabadtéri fotózára is sor került a művész irányításával.

A rendezvény szombaton 11 órától vette kezdetét a Szatmári Művészeti Iskolában. Részben a zsidó temetők sírköveinek fotózásáról, részben az utcai fotózás alapjairól esett szó, majd a másfél órás előadás után a városközpontban fotózhattak a workshopon résztvevők.

Ana Alcazar, a Prisma fotóegyesület egyik alapító tagja örömét fejezte ki az iránt, hogy egyre többen vesznek részt az egyesület által szervezett rendezvényeken, ugyanis a szombati szemináriumon közel negyvenen voltak.

A rendezvényre a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmári Művészeti Iskola és a Szatmári Zsidó Hitközség támogatásával került sor, és ez utóbbi jóvoltából november 11-én, vasárnap délelőtt a zsidó temetőben került szabadtéri fotós workshopra.

A vasárnapi rendezvény keretében készült fotók közül a legjobbak egy a Prisma által szervezett szerepelnek majd. A kiállításra a szatmárnémeti Nagy Zsinagógában kerül sor november végén.  A tervek szerint Pantea, havonta egyszer ellátogat majd városunkba azért, hogy szakmai segítséget nyújtson a fotózás iránt érdeklődőknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: