2011-03-31 13:26:43• hírek • Póti Orsolya

Fotós egyesület alakult

A művészi fotózás fejlesztése és támogatása a célja annak a fotós egyesületnek, amely március 2-án alakult Szatmárnémetiben. Az egyesület alapítótagjai sajtótájékoztató keretében számoltak be terveikről, elképzeléseikről.

Március 2-án öt műkedvelő fotográfussal indult útjára a „Prisma" Fotóművészek Egyesülete, azért, hogy Szatmárnémetiben is fellendítse, támogassa és fejlessze a fényképezést iparszerűen űzők és a kedvtelésből fotografálók munkáját. Az újonnan alakult egyesület tagjainak száma egyre bővül, ugyanis hónap végére elérte a huszonkilencet.

A egyesület alapítótagjai - Dan Bale, Alexandru Adrian Ardelean, Vasile Carja, Ciprian Jula, Radu Mihalca - sajtótájékoztató keretében számoltak be terveikről, céljaikról.

- Célunk, hogy fejlesszük és támogassuk a helyi fotósok, a művészetet kedvelők munkáját, a fotóművészetet egy magasabb szintre emeljük, és a műkedvelő közönséggel megismertessük alkotásainkat. Ahhoz, hogy mindezt megvalósíthassuk mindenekelőtt egy ideális fotós közösséget kell kialakítanunk, amelyben megoszthatjuk tapasztalatainkat, ismereteinket. - mondta el Dan Barle, az egyesület elnöke.

Hogyan válhatsz az egyesület tagjává?

Ha szeretsz fotózni, vannak elképzeléseid, új ötleteid és jól is valósítod meg azokat, akkor nem lesz nehéz az egyesület tagjává válnod. A tagokat egy az általuk összeállított portfólió alapján választják be, amely tíz, a pályázó által készített fotográfiai alkotást kell tartalmazzon. A fotókat az egyesület alapítótagjai bírálják el; ők döntenek arról, hogy megfelelnek-e az alkotások a kitűzött szempontoknak. A beiratkozásról bővebb infókat az egyesület honlapján, a www.fotoprisma.ro oldalon találsz.

Fekete-fehér


A „Prisma" Fotóművészek Egyesülete április 7-én, 16 órától „Fekete fehér" címmel szervezi meg első kiállítását melyre minden műkedvelő közönséget szeretettel várnak. Az érdeklődők az egyesület tagjainak - 24 fotós - alkotásait tekinthetik majd meg a „Dinu Lipatti" Filharmónia előcsarnokában.



Sajtótájékoztató keretében számoltak be a tervekről az egyesület alapítótagjai
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a tervekről az egyesület alapítótagjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: