2013-07-04 18:49:13• hírek • Póti Orsolya

Fotókiállítás nyílt a Megyei Tanács galériájában

Közel ötven fotóművészeti alkotás díszíti három héten át a Szatmár Megyei Tanács galériájának falait. A kiállítás július 4-én, csütörtök délután nyitotta kapuit.

Első alkalommal mutatkozik be Szatmárnémetiben a nagykárolyi Castellum Fotóklub, amely 2012 októberében alakult Vénig László fotóművész kezdeményezésére, és amelynek elnöke Hágó Attila Nándor.

A klub azért jött létre, hogy nagykárolyi és a Nagykároly környéki fotósok és a fotográfia iránt érdeklődők egyszerűbben kapcsolatba kerüljenek egymással, közös fotós-kirándulásokat, workshopokat szervezzenek, valamint, hogy megosszák egymással e téren szerzett tapasztalataikat.

Július 4-től három héten át a fotóklub 13 tagjának alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Szatmár Megyei Tanács galériájában, ahol csütörtök délután 15 órától Varga Mária programfelelős, Felician Pop költő és Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg a tárlatot.

A kiállításmegnyitón a Nagykárolyi Sport, Turizmus és Kulturális Igazgatóság részéről jelen volt Bogdan Georgescu és a Kovács Jenő polgármester, aki örömét fejezte ki a kezdeményezés iránt.

A köszöntőbeszédek között a közönség a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ tagjai, Joe és Costi zenés előadását követhették figyelemmel.

A tárlatban Bikfalvi Zsolt, Botos Ferenc, Csomai Dávid, Farkas Alexandra, Fülöp Csaba, Georgescu Dragos, Georgescu Marius, Ghiarfas Marius, Hágó Attila Nándor, Lincar Cristina, Adrian Stefanuti, Moisei Andreea és Veres Andreea munkái szerepelnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: