2010-07-13 13:51:31• hírek • Szatmar.ro

Fotókiállítás a Megyei Múzeumban

Kortárs fényképészek munkáit állították ki a Szatmár Megyei Múzeum földszinti termében. A tárlaton olyan képeket tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyek az Erdélyi Kárpát Egyesület fotópályázatára érkeztek be, számszerűen 70 darabot, de ezek mellett Vida István geológus Chilében készített műveit is közszemlére tárták.

Az elmúlt hétvégén ugyan megtekinthették már ezt a kiállítást mindazok, akik a XIX. Véndiáktalálkozóra kilátogattak, a sikerre való tekintettel azonban vasárnapig a megyei múzeumban is láthatóak az alkotások.
Az EKE által összeválogatott, díjnyertes munkák témája az Ember a természetben. A sorozatok gyönyörű tájakat, az állat- és növényvilág szépségeit, illetve emberi teljesítményeket elevenítenek meg.

A Vida által készített alkotásokról többek között az Atacama sivatag, illetve Tűzföld köszön vissza, de élethű képet tár a nézők elé a chileiek mindennapjairól és ünnepeiről is. Ezen kívül láthatunk kikötőket, épületeket és még sok jellegzetességet, ami Chiléhez tartozik, hiszen a Szatmárnémetiben élő Vida munkája folytán bejárta az említett ország minden egyes szegletét.

A kiállítás díjtalan és a mai naptól vasárnapig, július 18-ig tekinthető meg a megyei múzeumban.


Aki a Véndiáktalálkozón lemaradt a kiállításról, most bepótolhatja a megyei múzeumban.
Aki a Véndiáktalálkozón lemaradt a kiállításról, most bepótolhatja a megyei múzeumban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: