2015-07-10 16:43:55• hírek • Szatmár.ro

Fotóalbum Szatmár megye kulturális és történelmi emlékhelyeiről

A Véndiáktalálkozó szombati programjának keretében mutatják be Elek György könyvét.

A jelenünk a múlt gyökereihez kapcsolódik és ahhoz a szellemi örökséghez, amelyet elődeink példáját követve szeretnénk továbbadni a jövő nemzedékeknek. Az ember sok mindent megőriz emlékezetében: egyéni és közösségi emlékeket. Az emlékek egy részét igyekszik tovább adni a családban, vagy közösségének ünnepein, a megemlékezéseken. Az emlékek átadásában nagy szerepet játszik a családi és az iskolai nevelés, valamint az egyházi és évfordulós ünnepek.

Szatmár megyében az 1989–es változások után nagyon sok történelmi és művelődési esemény, személyiség emlékére állítottak emléktáblát és szobrot, hogy azok mellett ünnepi megemlékezéseket szervezve megismertessék jelentőségüket.

Elek György most bemutatásra váró kötetében igyekezett összegyűjteni minél többet a megyében található emléktáblákból, szobrokból és reprezentatív épületekből azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet azok létezésére.

A kötetben - amelyet szombaton a Véndiáktalálkozó programjának részeként fognak bemutatni - Szatmár megye 51 településéről 213 fényképfelvétel található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: