2015-09-07 11:33:14• hírek • Szatmar.ro

Főtér Fesztivál 2015 – Nagybányai Magyar Napok

Tízedik alaklommal szervezik meg a Nagybányai Magyar Napokat, a Főtér Fesztivált. A szervezők erre a kerek évfordulóra különleges porgramokkal, még gazdagabb és színesebb programkínálattal várják a Bányavidék és a közeli települések magyarságát. Tanévkezdés utáni hétvégére (szeptember 18-20) van meghirdetve a találkozó, hogy ismét ünnepeljen és szórakozzon együtt kicsi és nagy, Nagybánya történelmi központjában, a Régi Főtéren.

A Főtér Fesztivál koncertjei: Tankcsapda (szeptember 18, péntek), LGT - Somló Tamás és zenekara (szeptember 19, szombat). Továbbá: Nagybánya Bár (péntek), Berena Zenekar (szombat), Torpedó együttes (szombat), Schola Rivulina (vasárnap).

Kiemelt előadások, porgramok: Huszárfelvonulás (péntek), a Kolozsvári Magyar Opera szabadtéri előadása (péntek), Szomszédnéni Produkciós Iroda (péntek), Kelekótya együttes gyermekkoncertje (szombat), Belloni a bűvész (szombat, vasárnap), Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök lelkipásztori látogatása a Fesztivál résztvevőivel (vasárnap), Sirítsd meg, fordítsd meg - bányavidéki néptánc-találkozó (vasárnap).

További szemelvények a programból: Németh László Elméleti Líceum a Főtér Fesztiválon (programsorozat), EKE vetítés, LEGÓ-tér, Magyar Népi Gyógyászat, Zumba a téren, Nótaest, Rádiókabaré, Cserkészenk lenni jó, kiállítások, Fussuk körbe a várfalat, Kosárlabda-bajnokság, családi és egyéni vetélkedők és játékok, gyermekelőadások és játékok, kézműves tevékenységek, buli és szórakozás.

A téren állandó látványosságok: Kézmíves-sor, Könyves-sikátor, Civil sor, Étel-ital-finomságok sor.

A 10. Főtér Fesztivál teljes programja itt olvasható: www.foterfesztival.nagybanya.ro

A Főtér Fesztivál szervezője: Főtér Fesztivál Egyesület. A Főtér Fesztivál partnerei: Teleki Magyar Ház, Nagybányai RMDSZ, Németh László Elméleti Líceum. A Főtér Fesztivál fő támogatói: Nagybánya Város Önkormányzata, Electro Sistem kft., Bethlen Gábor Alap. A teljes támogatói litsta itt olvasható: www.foterfesztival.nagybanya.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: