2012-09-05 18:47:39• hírek • Szatmár.ro

Főtér Fesztivál 2012 - Nagybányai Magyar Napok

A 2012-es Főtér Fesztivál szervezői szeretettel várják Nagybánya és a környék magyarságát, szeptember 14-16-án Nagybánya történelmi főterére. Legyünk ismét együtt, szórakozzunk együtt.

Civil mozgalom és az önkéntesség jegyében nagybányai civil szervezetek több hónapos munka után szeptemberben hetedik alkalommal is megszervezik a közkedvelt Főtér Fesztivált. A nagybányai üzletemberek, cégek és magánszemélyek által lelkesen támogatott rendezvénysorozat idén is sok meglepetéssel, szórakoztató kulturális programmal várja Nagybánya magyarságának apraját nagyját. A szervezők idén is bevonulást terveznek a térre, amellyel a színességet, a forgatagot és a látványt szeretnék fokozni, valamint a tér megtöltését érzékeltetni. 

Ezen alkalommal a pénteki nap (szeptember 14.) a fennköltség és a klasszikus műfaj jegyében fog zajlani, ezzel tisztelegve az egyetemes és magyar kultúra előtt. 

Szombat (szeptember 15.), a közösségi szórakozás, a tartalmas időtöltés, a találkozás, a hagyományőrzés - összegezve a játék napja lesz. Este a Főtér Fesztivál 2012 főmeghívottja Horváth Charlie Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze (legismertebb dalai: az emblematikus Jég dupla whiskeyvel; Az légy, aki vagy; Nézz az ég felé). Szombaton továbbá utcaszínház, házi sörfőzde, nótaest, Torpedó együttes (Nagybánya) koncertje, és rengeteg izgalmas vetélkedő: sütemény fesztivál, facebook a téren, számcsata stb. lesz. 

Vasárnap (szeptember 16.) óriás játékok fesztiváljára várják a szervezők a kicsiket és nagyokat. Szintén vasárnap lesz kórus- és táncház-találkozó, Bányavirág születik, könyvvásár, középkori fegyverek és kellékek bemutatása és próbája, lesznek vetélkedők, koncertek... 

Szeptember 14-16-án jó lesz Nagybányán maradni, vagy oda látogatni, hiszen ezen három nap alatt „Miénk itt a tér"!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: