2012-01-09 10:19:20• hírek • Póti Orsolya

Cigarettacsempészés miatt indítottak bűnvádi eljárást

A hétvége folyamán két személy ellen indított bűnvádi eljárást a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség cigarettacsempészés miatt. Az ellenőrök összesen 6.910 doboz cigarettát koboztak el.

Január 7-én, szombaton a megyei határrendészeti felügyelőség munkatársai, valamint az Adó- és Vámhivatal ellenőrei közös akciót indítottak az adócsalás és a csempészet visszaszorításának érdekében.

A határrendészek a 45 éves D. Ileana Hunyad megyei lakost tartóztatták fel hajnali 5 órakor a szatmárnémeti állomás környékén. A nőnél egy nagyobb méretű sporttáska volt, amelyben 500 doboz különféle márkájú cigarettát találtak az ellenőrök. D. Ileana azt vallotta, a dohányárút a „Szamos" Piacról szerezte be, azért, hogy lakhelyén újra értékesíthesse.

Január 8-án este 19 óra körül a Petei Határátkelőnél jelentkezett az országból való kilépésre C. Florin Daniel Máramaros megyei lakos. A rutinellenőrzések következtében a határrendészek 1.240 doboz cigarettát találtak a sofőr autójában. C. Florin bevallotta: a dohányárút egy nagybányai piacon szerezte be azért, hogy majd Olaszországban értékesítse tovább.

A határrendőrség mindkét esetben elkobozta a dohányárút és bűnvádi eljárást indított a két feltartóztatott személy ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: