2015-08-10 19:06:21• hírek • Szatmár.ro

Főtanfelügyelő-helyettes lesz Gál Gyöngyi

A pedagógusokkal végzett széleskörű egyeztetést követően javasolták a tisztségre.

Hétfőn a Szatmárnémeti RMDSZ-székházban tartott sajtótájékoztatón jelentették be: Szász Piroska, aki négy éven keresztül látta el a főtanfelügyelő-helyettesi teendőket, családi okokra hivatkozva nem vállalta tovább a feladatot, a helyét pedig Gál Gyöngyi fogja átvenni.

"Az RMDSZ folyamatosan rajta tartja a szemét a kisebbségi oktatás helyzetén. Úgy gondoljuk, hogy Gál Gyöngyi remekül el fogja látni a feladatait és mindent megtesz majd, hogy a kisebbségi oktatás minél magasabb színvonalú legyen" - mondta Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke a folyamatot ismertette, amelynek végén Gál Gyöngyire esett a választás. "Konzultáltunk a pedagógusokkal, a pedagógusok egyesületének a tagjaival arról, hogy szerintük ki tudná a legjobban ellátni az új feladatokat" - magyarázta Kereskényi.

Gál Gyöngyi 2003 óta az anyanyelvi nyelv- és irodalom-oktatással foglalkozó tanfelügyelő, magyartanár, így igazán testhezálló feladat számára az új munkakör. A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmodták: Szász Piroska valószínűleg vissza fog térni a 10-es Számú Általános Iskola élére, Gál Gyöngyi tanfelügyelői helyét pedig Pap Erika magyartanárnő foglalja el.

A sajtótájékoztatón szó esett az iskolaigazgatók és aligazgatók kinevezéséről is. A tanügyi törvény ugyanis kimondja, hogy azokban az oktatási intézményekben ahol kisebbségi nyelvű oktatás folyik, ott az iskola vezetőségében ott kell lennie a kisebbség képviselőjének. A vezetők kinevezése mindig egy évre szól, a következő tanévre vonatkozóan hamarosan megnevezik majd az igazgatói vagy aligazgatói pozíciókra jelölt személyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: