2017-09-04 14:38:37• hírek • Kajtár Rebeka

Forrásligeten táboroztak a szatmári cserkészcsapatok

Az augusztusi hónap a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat tagjai számára az év fénypontja. Ekkor mennek csapattáborba, tíz napig sátoroznak, túráznak, és felhasználnak minden fontos tudnivalót, amit már megtanultak. Az alábbiakban Görbe Helga beszámolója olvasható az idei táborról.

A helyszínválasztás idén Forrásligetre esett, az idén is közösen táboroztunk a nagykárolyi 151-es számú gróf Károlyi Gyula cserkészcsapattal.

A gyerekek változatos programokon vehettek részt, minden korosztály megtalálta a számára legérdekesebbet. Az őrsvezetők kétnapos portyán bizonyíthatták a rátermettségüket; a kiscserkészek a vízi csatát és a kőfestést élvezték a legjobban; a cserkészek pedig a métabajnokság és a számháború stratégiájával foglalatoskodtak szívesen.

Megmásztuk a Rozsály csúcsát, amely sikerélményt jelentett mind a kisebbek, mind a nagyobbak számára. A túrák közben népdalok éneklésével fokoztuk a hangulatot, így a leglassabbak is motivációt kaptak. Esténként a tábortűznél melegedtünk, új játékokat tanultunk, és hallgattuk a csodálatos történeteket a kőkorszakról és a törpökről.

Csapatunk idén két kiscserkésszel, tizenhárom cserkésszel és két felnőtt cserkésszel gyarapodott, akik lelkiismeretesen próbáztak, majd fogadalmat tettek, hogy a nyakkendőjük mindig mutatni fogja nekik a cserkészet útját, amit választottak. Számos különpróbajelvényt is kiosztottunk, ugyanis a régebbi csapattagok is kiállták a próbát, bizonyságot tettek a tudásukról, ezáltal megkapták egész évi munkájuk gyümölcsét.

Még jóformán haza sem értünk Forrásligetről, a buszon már a jövő évi tábort terveztük. Vagy ennyire sikeres volt az idei, vagy túl elszántak vagyunk. Valószínűleg mindkettő.

Hálásan köszönjük a Communitas Alapítványnak az anyagi támogatást, a Hans Linder Alapítványnak pedig a csomagok szállítását. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: