2012-03-15 14:19:42• hírek • Póti Orsolya

Forradalmi hangulat a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, hagyományaihoz híven idén is megemlékezett nemzeti ünnepünkről. Az ünnepségre vendégek is érkeztek a szigetszentmiklósi partneriskolából.

A megemlékezésen résztvevőket és a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium képviselőit Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője köszöntötte. Szavalatokkal vette kezdetét a műsor, melyet a főgimnázium felső tagozatos diákjai önállóan, tanáraik segítsége nélkül állítottak össze.

A zenés-verses színdarab által körvonalazódott az, hogy mit is jelent a mai fiatalok számára március 15-e, hogyan vélekednek a jelentős történelmi eseményről, a forradalomról. A megemlékezés a Himnusz közös eléneklésével zárult.

A szigetszentmiklósi gimnázium képviselői a Rákóczi-szövetség révén érkeztek a Kölcseybe. A szatmári főgimnázium a tavalyi év folyamán csatlakozott a szövetséghez, melynek tagjait számos rendezvény, verseny, tábor és pályázati lehetőség várja. A Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezetei a Kárpát-medence több középiskolájában működnek.

A szigetszentmiklósi gimnázium képviselői a látogatás révén megtudták, hogyan is ünneplik az erdélyi iskolákban március 15-ét, és mit jelent a romániai magyar diákok és tanárok számára ez az ünnep.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: