2019-03-20 08:01:16• hírek • x

Formabontó előadással érkezik hozzánk Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter

Láttad már az Üvegtigrist? Akkor Rudolf Péter neve biztosan nem ismeretlen számodra. De biztosan ismerősen cseng Kálloy Molnár Péter neve is, hiszen a közkedvelt Beugró egyik alapembere ő. Ha szívesen találkoznál velük élőben is, akkor van egy jó hírünk, ugyanis áprilisban Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is bemutatják Marie Jones Kövek a zsebben című darabját.

Két színész, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter, néhány tonettszék, semmi kellék, jelmez vagy smink, és máris egy amerikai film forgatásán találjuk magunkat. Marie Jones Kövek a zsebben című darabját 2019. április 12-én, pénteken a Szatmárnemeti Északi  Színházbanáprilis 13-án, szombaton a Nagykárolyi Városi Színházban, 19.00 órától láthatja a közönség.
 

Az improvizációban bővelkedő darab több mint tizenöt éve van színpadon, minden előadást telt ház előtt játszik a két színész. A történetet úgy mesélik el, hogy a két főszereplő, Charlie és Jack mellett a forgatáson megforduló összes karaktert maguk keltik életre – tizenöt nagyobb, és több kisebb szerepet játszanak el ketten, a közönséget is bevonva a történetbe.
 

A darab hazai sikerének egyik titka, hogy bár Írországban játszódik, történhetne akár nálunk is, hiszen a statiszták nagyon is ismerős élethelyzetek miatt ragaszkodnak foggal-körömmel a napi negyven dolláros alkalmi munkához... Ám a percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők akciója mögött felsejlik a mai Írország vallási, etnikai, politikai kétarcúsága, a tradíció és az elkerülhetetlen (?) amerikanizálódás közötti vergődése. A darab nagyobbik felében csak néha villan fel ez a társadalmi háttér, elsősorban a humoré a főszerep. aztán a darab címe hirtelen értelmet nyer, és a játék váratlanul tragédiába torkollik.
 

Ha nem szeretnél lemaradni erről az izgalmasnak ígérkező előadásról, akkor mielőbb keresd fel a szatmári vagy a nagykárolyi színház jegyirodáját. Addig is ízelítőként tekintsd meg az alábbi videót.
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: