2018-02-17 10:47:08• hírek • MTI/Bede Emőke

Formabontó előadás: virtuális valósággal kötötték össze a színpadi látványt

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A modern technika a színházakat is meghódította, legalábbis a kolozsvárit biztosan, ugyanis a nézők pénteken egy formabontó előadáson vehettek részt.

Az Adrian Sitaru megrendezésében színpadra kerülő darab során a néző a produkció korábban halszemoptikával elkészített, VR-szemüveggel (virtuális valóságot mutató szemüveggel) nézhető videofelvételét és a színpadi változatot egy időben követheti. A döntés csak a közönségen áll: vagy a VR-szemüvegen keresztül nézi az előadást, és a virtuális kép egyik vagy másik részletére fókuszál, vagy leveszi a szemüveget, és a színpadon a más díszletek között mozgó és beszélő színészeket követi.
 

Az Illegitim címet viselő darab egyébként a kommunista rezsim idején játszódik, amikor is egy nőgyógyász vacsoráját egy hölgy betoppanása zavarja meg. A nő azzal vádolja az orvost, hogy a lakását a Securitátétól kapta, azért cserébe, hogy olyan pácienseket jelentett fel, akik a terhességmegszakítás mellett döntöttek abban a korban, amikor törvényileg tiltva volt az abortusz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: