2011-07-20 07:46:47• hírek • MTI

Forma 1 fesztivál lesz Mogyoródon

Fesztiválhelyszínné alakítják át idén a korábban botrányairól elhíresült Hungaroringet körülvevő területet, a GP Fest nevű rendezvény szervezői színvonalas, országimázsépítő programokat ígérnek.

A fesztivált - a Forma-1-es Magyar Nagydíj kísérőrendezvényeként - július 28. és 31. között rendezik. A szervezők a keddi sajtótájékoztatón "tesztévről" beszéltek az idei első fesztivál kapcsán, ugyanis a cég öt évre nyerte el a terület hasznosításának jogát. Szőke István László a szervezők képviselőjeként elmondta: "a magyarok vendégszeretetükről híresek, így a rendezvényt e koncepció köré építjük. Gyakorlatilag azt is mondhatjuk: Magyarország vendégül látja a Forma-1 szerelmeseit".

Mogyoród 1986 óta ad otthont a világhírű autóverseny magyarországi futamának. Évente több mint 200 ezer rajongó érkezik a versenyre, akiknek a futamon kívüli szórakoztatása eddig nem volt méltó módon megoldva. A szervező cég idén európai színvonalú vendégfogadást ígér, bár hangsúlyozták: az első fesztiválév mindig rejt buktatókat, így terveik szerint az elkövetkezendő évekre nyeri el valódi arculatát a GP Fest.


Remélhetőleg a fesztiválon is annyian lesznek, mint tavaly a versenyen
Remélhetőleg a fesztiválon is annyian lesznek, mint tavaly a versenyen


A rendezvény négy helyszínen várja majd a látogatókat. A "borváros" gasztronómia élvezeteket ígér, "csodaország" a kicsi és nagy gyerekek szórakoztatásáról gondoskodik, az autóversenyhez kapcsolódóan lesz szimulátorpark és versenypálya, valamint a mogyoródi Aquaréna is csatlakozik a fesztiválhoz. A területen belül két színpadot állítanak fel, itt esténként neves előadók gondoskodnak majd a megfelelő hangulatról.

Kurucz Péter, Mogyoród alpolgármestere elmondta, hogy üdvözlik a rendezvényt, mert így végre lehetőség nyílhat arra, hogy a korábban rossz hírű Mogyoród-közeli "vendégfogadást" megváltoztathassák, és színvonalas programokkal szolgálhassanak a turistáknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: