2009-03-11 15:58:22• hírek • Parajdi Andrea

Forgalomváltoztatások várhatók

Parkolóhelyek kialakítása érdekében, valamint a központi városrész forgalmának könnyítése céljából, néhány utca egyírányúsítását tervezi a közlekedési bizottság. A kérdésről a következő bizottsági ülésen döntenek.

A központban kialakuló torlódások legnagyobb problémája, hogy az utcák nagy része a központi körforgalomba vezet. Kevés az az útszakasz, amely kizárólag a központi körforgalom kivezető szakaszaként funkcionál. A közlekedési bizottság tagjai egyirányúsítani akarnak néhány, jelenleg kétirányú közlekedésre használt útszakaszt.

A Transilvania sugárútról a központba vezető M.Clein utcán, valamint az Európa Pláza előtti Decebal úton jelenleg mindkét irányban közlekedhetnek az autósok. Ezt azonban módosítani kívánják úgy, hogy mindkét út bevezető szakasza legyen a központi körforgalomnak - tájékoztatott Kereskényi Gábor alpolgármester.

A Cuza Voda utcáról a jövőben is tilos lenne a körforgalomba behajtani. A Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság mellett haladó Mircea Cel Batran utca már egyirányú, jelenleg a Cuza Voda útszakaszra vezet. A közlekedési bizottság azonban irányváltoztatást tervez, vagyis, hogy a Mircea Cel Batran utcán végighaladva a Transilvania sugárútra érkezhessünk.

Egyírányúsítani akarják a Decebal utcát is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: