2011-08-08 12:04:28• hírek • Szatmar.ro

Forgalommal szemben a romániai autópályán

Romániában az elmúlt húsz évben kevesebb, mint 300 kilométernyi autópálya épült összesen, így a sztráda teljes hossza megközelítőleg 350 kilométernyi - miközben politikusaink időről időre ellentmondó kijelentések és ígéretek tesznek a hálózat további bővítésére.

A már elkészült autópályákról azonban néha hajmeresztő híreket hallunk: állattetem hever az úton, vagy akár egy egész juhnyáj sétafikál békésen a sok tíz millió eurós aszfaltcsíkon. Vagy hogy egyesek a forgalommal szemben haladnak. Mindezen esetek azt bizonyítják: lehet, hogy máris több autópályánk van, mint amennyi (közlekedési) kultúránk?

A fenti megállapítást támasztja alá az alábbi videó, amely a Bukarest-Pitesti autópályán készült. Az egyik szabályosan közlekedő autós ugyanis lencsevégre kapott egy sofőrt, amint az a másik sávon nyugodtan autózik - a forgalommal ellentétes irányban!

Az Autópálya Rendőrség illetékese a realitatea.net hírügynökségnek elmondta, hogy bár sok kifogást ki szoktak találni hasonló esetekben (meg kellett fordulnia, vagy véletlenül rossz felhajtón ment fel a sztrádára), a leggyakoribb ok a kalandvágy valamint a törvény és a többi utasok semmibe vétele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: