2011-08-05 11:13:12• hírek • Kocsis Zoltán

Forgalmi dugó egy rossz döntés miatt

Alig egy héttel ezelőtt költöztették el a taxikat a Golescu híd jobb oldali feljárójától a Golescu és a Hasdeu utcák sarkára, az ott lakók azonban máris elégedetlenek: az előírásnak nem megfelelően parkoló taxik tovább nehezítik az amúgy is zsúfolt utcasarok forgalmát.

Az előírások szerint a taxisoknak a járdára merőlegesen, azaz gyakorlatilag az utcán keresztbe kellene parkolniuk, így férne el ugyanis a kijelölt szakaszon a megszabott 15 autó. A sofőrök azonban már az első nap reggelén kifejtették nemtetszésüket ezen parkolási kötelezettség miatt, mondván, így nekik nehezebb elindulniuk és az állandó mozgás miatt csak akadályoznák a Nagypiac közelsége miatt amúgy is nehézkes forgalmat.

Így hát maguk vették kezükbe az ügyet és gyakorlatilag önbíráskodás révén „megoldották" problémájukat: másnap már a járdával párhuzamosan kezdtek el parkolni. Ennek következtében persze nem férnek el az állomás számára kijelölt szakaszon, így hát a taxissor rendre mélyen benyúlik a Hasdeu utcában. Mivel ezen az útszakaszon amúgy is sokan parkolnak, így a taxik szinte teljesen elfoglalják az egyik sávot, majdhogynem lehetetlenné téve a közlekedést.

Megkeresésünkre Adrian Albu alpolgármester, a Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke elmondta: a Városi Tanács hatáskörébe tartozik a taxiállomások kijelölése és a Helyi Rendőrség határkörébe, hogy leellenőrizze, a taxisok betartják-e az előírásokat.

A Helyi Rendőrség illetékesei a Szatmár.ro-nak elmondták: a járőröző egységeik folyamatosan járják a várost és ha szabálytalanságot észlelnek, akkor előbb figyelmeztetik, majd ismétlődés esetén meg is büntetik a taxisokat. A bírság értéke 500 és 1000 lej között mozog. Az illetékes elmondta, hogy rendszeren megbüntetik azokat az autósokat is, akik a taxisoknak fenntartott szakaszon parkolják le járműveiket.


Az előírások szerint így kellene parkolniuk a taxisoknak...



....ám így parkolnak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: