2012-06-14 09:35:43• hírek • MTI

Fordulatos mérkőzésen nyertek a portugálok

A portugál labdarúgó-válogatott szerdán 3-2-re győzött a dán csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában.

Jelentős fölényben futballoztak a portugálok az első félidőben, Pepe és Helder Postiga találatával pedig megérdemelten szereztek kétgólos előnyt. Előbbi a portugál válogatott történetének első védője lett, aki két Európa-bajnokságon is eredményes tudott lenni, négy éve a csehek ellen szerzett gólt. A dánok nem adták fel, és lélektanilag talán a legjobb pillanatban, a szünet előtt Bendtner révén szépítettek.

Paulo Bento tanítványai azzal a tudattal futhattak ki a második félidőre, hogy a portugálok 13 alkalomból, amikor megszerezték a vezetést, 11-szer diadalmaskodtak az Eb-k történetében.

A fordulás után mindkét gárda egy kicsit biztonságosabban kezdett futballozni, de a dánokat egyre inkább sürgette az idő, így megpróbálták beszorítani a portugálokat, akik gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A 78. percben egy ilyen akcióból Ronaldo dönthette volna el az összecsapást, de szemben a kapussal csúnyán mellé lőtt. A kihagyott ziccer meg is bosszulta magát, hiszen két perccel később Bendtner egy remek fejessel egyenlített. Ekkor azonban még nem volt vége, ugyanis a csereként beállt Varela egy bombagóllal megszerezte a portugáloknak a három pontot.

I. félidő:
----------

24. perc: Moutinho bal oldali szögletét a rövid saroknál érkező Pepe nagyszerű ütemben csúsztatta a kapu jobb oldalába (1-0).
36. perc: Nani passzolta be a labdát a jobb oldalról, az ötösön érkező Helder Postiga pedig belsővel a léc alá lőtt (2-0).
41. perc: mutatós dán akció végén egy jobb oldalról beívelt labdát fejeltek vissza, Bendtnernek pedig már csak az üres kapuba kellett fejelnie (2-1).

II. félidő:
-----------

80. perc: Jacobsen jobb oldali beadásánál Pepe lemaradt a hosszú oldalon érkező Bendtnerről, aki - a kapufát is érintve - a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (2-2).
87. perc: egy bal oldali beadást követően Varela előbb luftot rúgott, de így is előtte maradt a labda, és másodjára fordulásból kíméletlenül a kapu bal oldalába bombázta (3-2).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: