2011-08-26 10:38:35• hírek • Kocsis Zoltán

Fordulatos gálameccset játszott a sajtó és az RMDSZ

A szerdán kezdődött Partiumi Magyar Napok ünnepségsorozat keretein belül csütörtök délután rendhagyó módon találkoztak egymással a szatmári magyar sajtó és a magyar politikum képviselői. Elmaradtak az udvari etikett által megkövetelt ruhaneműk is, a rekkenő hőségben ugyanis mindenki a kényelmes rövid nadrágban pompázhatott - a focipályán.

A Johann Ettinger Líceum műfüves pályáján csapott össze ugyanis a szatmári magyar sajtó és az RMDSZ labdarúgó „válogatottja" a két csapatkapitány, Romász János és Kereskényi Gábor vezetésével, míg szakavatott játékvezetésről Szilágyi István, a Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke gondoskodott.

Bár abban, legalábbis deklaratíve, mindenki egyetértett, hogy egyik fél számára sem a győzelem a fontos, a pályán mégis nagy volt a küzdelem és bizony a bírónak is jó néhányszor a sípjába kellett fújnia. Tette ezt nem csak a szabálytalanságok, hanem a gólok után is. Utóbbiból azért jóval több volt, a remek kapusteljesítmények ellenére is tíz találat született.

A meccs hihetetlen izgalmakat hozott, hisz miután a sajtósok két gyors góllal megszerezték a vezetést, az RMDSZ még a szünet előtt egyenlített, majd a pihenő után át is vette a vezetést. Erre gyorsan jött a sajtós válasz, ám két gyors „politikus gól" már-már eldöntötte a találkozó sorsát. Egy öngól azonban új lendületet adott az újságíróknak, akik aztán tíz másodperccel a vége előtt Fodor „Öcsi" Lajos felhőfejesével egalizáltak is.

Jöhettek a büntetők, ahol az döntött, hogy amíg Pataki Csaba két tizenegyest is védeni tudott, addig Kocsis Zoltán egyet sem - a sajtónak ezúttal fejet kellett hajtania a politikum előtt.

A meccs „hosszabbítására" már egy-két söröcske mellett került sor, ahol taktikai elemzések helyett Kereskényi Gábor mindenkinek megköszönte a részvételt, az alkalmi focisták pedig megegyeztek abban, hogy minél hamarabb össze kellene hozni a visszavágót is.

RMDSZ „válogatott" - Sajtóválogatott 5-5
RMDSZ csapata: Kereskényi Gábor, Pataki Csaba, Simon Levente, Magyar Lóránd, Kovács Máté, Fógel László, Kovács Levente, Babos István, Kiss Mihály
Sajtóválogatott: Romász János, Fodor Lajos, Varga Sándor, Kocsis Zoltán, Czinzel László, Megyeri Tamás, Barta Zoltán, Póti Dániel, Végh Balázs, Deák Endre, Florin Rachitan "menedzser"
gólszerzők: Simon Levente (2), Kovács Levente, Magyar Lóránd, Babos István illetve Póti Dániel, Barta Zoltán, Romász János, Kiss Mihály (öngól), Fodor Lajos

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: