2012-07-21 15:44:18• hírek • Kocsis Zoltán

Fordítva sült el az örökbeadási nap

Sajnos nem a legjobban sikerült a szombati örökbeadási nap a Free Life-nál: az állatvédő egyesület végül több ártatlan kutyust fogadott be, mint amennyinek gazdija akadt. Összesen közel kétszáz ebet gondoz az egyesület, valamennyien gazdira várnak.

Szombaton 11 és 14 óra között várták a Free Life Állatvédő Egyesület tagjai és önkéntesei a Kossuth-kert hátsó bejárata mellett, a Crisan utcában lévő sterilizációs központban azokat, akik örökbe szerettek volna fogadni egy-egy kutyát. Kicsik és nagyok, kutyák és önkéntesek várták az új potenciális gazdikat, de azok sajnos várattak magukra. Kevéssel a zárás előtt alig öt kutyus lelt új tulajdonosra. Pontosabban kettőt vittek el az új gazdik, a másik három esetében pedig ígéret van, hogy különböző oltások után visszatérnek a kutyákért.

A baj csak az, hogy az örökbeadási nap folyamán is tovább nőtt a Free Life által gondozott kutyák száma, mintsem hogy csökkent volna. Az önkéntesek előbb egy dobozban négy játékos, életvidám, már nagyocska kölyköt találtak a sterilizációs központ kapuja előtt, majd ugyanők egy ötödik kutyát is gondozásba vettek. Rövid ott-tartózkodásunk idején is befutott egy családanya, kezében egy plasztik dobozzal, abban három édes kutyakölyökkel. Egy környező faluból hozta őket, valaki a család kapuja előtt hagyta sorsukra.

Kakszentmártonban hagyták sorsukra ezt  a három szépséget

Kis sárga kutya, piros pórázzal a nyakán dörgölődik a lábakhoz, barátkozik mindenkivel: emberrel, állattal egyaránt. „Gazdái meghaltak, a gyerekük pedig már nem törődött vele. A szomszédoktól hallottam, hogy magára maradt, hát magamhoz vettem. De nekem már amúgy is van két kutyám és több macskám. Gazdit keresek neki, már öt napja, de senki sem jelentkezik. Addig is magamnál tartom és remélem, mihamarabb jelentkezik valaki", mondja egy fiatal nő. „Szegények. Ők mind az emberi felelőtlenség következtében kerültek ide. Mindezért mi, emberek vagyunk a hibásak", mondja, miközben a kis sárga kutya vidáman ismerkedik a körülötte állókkal.

Öt napja keresnek gazdit a kis sárga kutyusnak

Az ipari park mellett lévő, nemrég megnyitott menhelyen és a sterilizációs központban összesen közel kétszáz kutyát gondoz a Free Life Egyesület és az önkéntesek. Bárki, aki úgy gondolja, hogy szeretne örökbe fogadni egy kutyust, a 0742-849276, a 0745-521042, a 0747-130106 és a 0727-303371 telefonszámokon veheti fel a kapcsolatot az Egyesülettel. Ugyanezeket a számokat kell tárcsázni, ha valakinek fölöslegessé vált kutyái, macskái vannak. Az Egyesület szívesen fogad bármilyen segítséget is, legyen az táplálék vagy egyéb támogatás, ezt is a fenti számokon lehet felajánlani.

Mert nem feledhetjük: felelősséggel tartozunk azért, amit megszelídítettünk!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: