2012-01-27 15:45:05• hírek • Szatmár.ro

Főpróbát tartottak az új sürgősségin

Február 5-én kerül sor az új sürgősségi átadására, most tesztelik, alakítják a mentők és a betegek fogadását, valamint ellenőrzik, hogyan alakul a megnövekedett mentő-forgalom miatt a környéken a közlekedés.

Közlekedési rendőrök, mentősök, Csehi Árpád megyei tanácselnök, a kórház képviselői, valamint egy szimuláló beteg jelenlétében zajlott a főpróba a hamarosan átadásra kerülő sürgősségin. Többek között azt ellenőrizték, hogy milyen hatással van a mentő-forgalom a környékre, nem csak közlekedési szempontból, hanem azt is figyelembe vették, hogy mennyire befolyásolja a kialakult helyzet a környéken lakók mindennapjait.

A főpróba során kipróbálták, milyen gyorsan lehet bevinni a beteget az épületbe, mennyire csúszós a rámpa, amelyen a hordágyakat tolják majd az épület felé. A Szatmár Megyei Kórház új sürgősségi osztályának műszaki átvétele már megtörtént, a hivatalos átadásra február 5-én fog sor kerülni. Az ünnepélyes momentumra Csehitől meghívást kapott Cseke Attila egykori egészségügy-miniszter - az ő idején kapott ugyanis a Megyei Tanács támogatást a felújításra -, és jelen lesz Ritli László is, a jelenlegi egészségügy-miniszter is.

Az átadással a szatmári sürgősségi az egyike lesz az ország legmodernebb felszereltségű betegellátóinak. A munkálatok értéke több mint 7 millió lej, ebből a Szatmár Megyei Tanács közel 2 millió lejt fizetett önrészként -mondta el Csehi Árpád.

Február 5-én kerül sor az új sürgősségi átadására

Február 5-én kerül sor az új sürgősségi átadására

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: