2010-12-29 16:12:32• hírek • Balog Anita

Fontos projektek indulnak a 2011-es évvel

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal vezetői kielemezték az elmúlt évet és a következő esztendő tervezett megvalósításairól is beszéltek évzáró sajtótájékoztatójukon. A 2010-es év az útépítések és javítások éve volt. 2011-ben úgy tűnik, hogy előrelépés lesz a sárerdei Aquapark létrehozásában és elkezdik építeni a Megamallt is a Golescu híd lábánál.

Felemás év volt a 2010-es, derült ki Ilyés Gyula polgármester valamint Adrian Albu és Kereskényi Gábr alpolgármesterek szerdai sajtótájékoztatóján. Egy olyan éven van túl a megyeszékhely, amelyben a munka a folyamatos változtatások miatt igen nehéz volt. A gazdasági válság a közigazgatás terén is erősen éreztette hatását, nehezen érkezett a pénz a közalkalmazottak egy részének fizetésére, az alapvető közszolgáltatások ellátása is csak úgy valósulhatott meg, hogy pénzeket csoportosítottak át.

Ilyés szerint azonban a gondok ellenére Szatmárnémeti számára jól végződik az óév, hiszen szinte nulla tartozással zárja az esztendőt  a szolgáltatók irányába.

A polgármester szerint az idei év az útjavításokról és az építésekről szólt, húsz éve nem végeztek ennyi javítást, mint idén. A Piata Romana, a Henri Coanda és a Mhai Viteazul utcák útburkolatának felújítása volt ezen munkálatok gerince, igaz, bizonyos esetekben 2011-re tolódik a befejezés. Elkészült továbbá  a Pálfalvai útnak és környékének a felújítása, ahol több földes utat aszfaltoztak le. A 2011-es évben folytatódik az aszaftozás: három projektet is indít a Polgármesteri Hivatal földutak aszfaltozására, közművesítésére. Egy 10 millió lejes projekt finanszírozásából aszfaltozzák majd le a Caragiala, Crivatului, Orientului, Plevnei, Soimoseni és Vaii utcákat. 12 milliós összegből modernizálják az Albatros, Berzei, Cocorilor, Deltei, Doina, Fagetului, Izvorului, Izvorul Lacului, Pescarusilor és Salcimilor utcákat. 23 millió lejt nyert a Polgármesteri Hivatal az Axente Sever, Barbu Lautaru, Emil Racovita, Lazarului, Panait Istrati és Teilor utcák leaszfaltozására, közművesítésére.


Évzáró sajtótájékoztatót tartottak
Évzáró sajtótájékoztatót tartottak


Elvileg a 2011-es évben veszi kezdetét az Északi Színház felújítását célzó közel 13 millió lej értékű projekt továbbá 1,24 millió eurót fordítanak majd egy 40 kilométeres bicikliút építésére, amely a Szamos töltésén összeköti Szatmárnémetit és Fehérgyarmatot.

A 2011-es év elvileg a Golescu Híd lábánál található Megamall építésének is az éve lesz. Ilyés Gyula elmondta: karácsony környékén volt alkalma legutóbb találkozni a projekt vezetőivel, akik kifejezetten jól állnak a szükséges engedélyek beszerzésével, így a jövő év közepén megkezdhetik az építészetileg is különlegesnek szánt bevásárlóközpont építését.

Jövőre a Sárerdőre tervezett aquapark projektje is gőzerővel elindulhat - magyarázta Ilyés - hiszen úgy tűnik Európai Uniós támogatással létrejöhet a nagyszabású fürdőkomplexum.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: