2015-02-10 16:32:47• hírek • Szatmar.ro

Fontos lépés a diákok képviselete ügyében

Kedd délelőtt a Képviselőház Oktatási, ifjúsági és sportbizottsága egyhangúan elfogadásra javasolta a tanügyi törvény azon módosítását, miszerint a diákok képviselője is teljes jogú tagja legyen az iskolai igazgatótanácsoknak.

A témával kapcsolatban Kereskényi Gábor képviselőt, a bizottság RMDSZ-es tagját kérdeztük: "Úgy vélem, előremutató a bizottság mai jelentése, mely egy fontos lépés a diákság döntéshozatali szerepvállalása és felelősségvállalása terén. Természetesen csak olyan diákok lennének az igazgatótanácsok teljes jogú tagjai, akik betöltötték a 18. életévüket, tehát teljes jog- és cselekvőképességgel rendelkeznek. Azokban a tanintézményekben, ahol nincs ilyen diák (például általános iskolák), a vezetőtanács a szülők egy újabb képviselőjével egészül ki" - hangsúlyozta a képviselő.

Kereskényi hozzátette, azért is fontos a diákság részvétele a tanintézmények vezetőtanácsában, mivel ők az elsődleges alanyai az oktatási folyamatnak, s vannak olyan aspektusok, melyeket ők látnak a leginkább.

A diákok képviselője eddig is részt vehetett az igazgatótanácsi üléseken, ám szavazati jog nélkül.

A bizottsági döntés az első lépés, melyet követően a tervezet a Képviselőház plénuma elé kerül, majd a Szenátus elé, mely a kérdésben döntőházként mond véleményt a tervezett változtatásokról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: