2009-03-16 12:45:06• hírek • Parajdi Andrea

Fontos kérdések napirenden

A városi tanács csütörtöki ülésén ismét fontos előterjesztések szerepelnek napirenden. A februárihoz hasonlóan, a márciusi soros tanácsülésen is nehéz dolguk lesz a tanácsosoknak.

Március 19-én, 14 órától kerül sor a helyi tanács következő ülésére, ahol az egyik legfontosabb jóváhagyásra váró kérdés, Szatmárnémeti 2009-es költségvetésének elfogadásáról szól. Mint ismeretes idén olyan költségvetése lesz a városnak, amilyenre még sosem volt példa, hiszen a helyi kasszából egyáltalán nem futja majd beruházásokra. A város komoly megszorításokat alkalmazva készítette el az idei büdzsé tervezetét.

Döntés születik majd a Transurban Közszállításért Felelős Vállalat drasztikus kiadáscsökkentéseiről is, amellyel év végéig várhatóan egyenesbe jön a jelenleg veszteségesen működő vállalat. Simon Józseftől, a Transurban igazgatójától megtudtuk, egy olyan stratégiai tervet dolgoztak ki, amellyel 1.500.000 lejt lehetne megspórolni, ennek életbeléptetése azonban csak a helyi tanács jóváhagyása után lehetséges.

A Poligonului utcára tervezett ANL lakások ügyében is előrelépés mutatkozhat, amennyiben csütörtökön a városatyák elfogadják az épületek műszaki dokumentációit, és kivitelezhetőségi tanulmányait.

Ismét előkerül majd a köztisztasági szabályzat kérdése is, amelyről múlt héten közvitát is szervezett a város.

Szintén most döntenek az Avram Iancu Általános Iskola, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola és a Ion Crenga Általános Iskola fűtésrendszerének modernizálására készített uniós pályázat mutatóiról, valamint a szükséges önrész biztosításáról. Ezek mellett pedig a Ioan Slavici Főgimnázium rehabilitálására készülő pályázatról, s annak önrészéről is szerepel egy előterjesztés.

A városi tanács csütörtöki ülésén ismét fontos előterjesztések szerepelnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: