2008-08-25 10:36:00• hírek • Szatmár.ro

Fontos kérdések a terítéken

A tanácsülés számos pontja a turisztikai fejlesztéseket célozta meg. Az egyik legtöbbet vitatott határozati pont a Luna Sesi üdülőövezet problémáját érintette. A Szatmár Megyei Tanács és Avasfelsőfalu egy térségek közti fejlesztési szövetség létrehozásával gyorsítaná fel a munkafolyamatot. Bár a tanácsosok megszavazták az egyesület megalapítását, mégis többen megkérdőjelezték, hogy érdemese erre újabb összegeket fordítani.

Jóváhagyásra került a Turisztikai Minisztériummal kötött együttműködési szerződés, valamint módosították a 2007-ben létrehozott Észak-Erdélyi Megyeközi Fejlesztési Szövetség alapítótagjainak névsorát. Szatmár megye képviselőjeként Szabó István volt bejegyezve, helyette Csehi Árpád megyei tanácselnököt nevesítették. Csehi a hétfői ülésen arra is felhatalmazást kapott, hogy Kárpátaljával megkösse az együttműködési szerződést.

A Mázsa patak áradásainak következtében keletkezett árvízkárok csökkentésére 40 ezer lejes támogatást szavaztak meg a tanácsosok. Ennek értelmében Hadad 10 ezer, míg Bogdánd község 30 ezer lejt kapott.

Megvitatásra került a Megyei Utak Rt. privatizálásának kérdése is. A törvény évekkel ezelőtt meghatározta, hogy a megyében zajló útmodernizálási munkálatokat tenderezés nélkül a Megyei Tanács nem adhatja oda a hozzá tartozó vállalathoz. Ez a szabályzat azonban a cég alulmaradását eredményezte a liciteken. A folytonos bukás okaként csőd közeli helyzetbe került a vállalat, s a probléma megoldása a privatizációban keresendő. A magánkézbe adás azonban évek óta húzódik Csehi a mihamarabbi előrelépést szorgalmazza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: