2018-08-09 07:19:48• hírek • Bede Emőke

Fontos információ azoknak, akik jövő héten igényelnének útlevelet

Bár a közalkalmazottak hosszú hétvégének örvendhetnek a jövő héten, az útlevélosztály programja nem változik.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, augusztus 15-e, Nagyboldogasszony napja munkaszüneti nap Romániában, de hivatalosan szabaddá nyilvánították 16-át és 17-ét is. Ez természetesen csak a közalkalmazottakat érinti, a magánszektorban dolgozókra nem vonatkozik.
 

A hosszú hétvégén számos hivatal zárva tart, viszont érdemes tudni, hogy az útlevélosztály csak szerdán nem fogad ügyintézőket, csütörtökön és pénteken azonban az augusztusi programnak megfelelően, azaz 18:30-ig várják mindazokat, akik ebben a különösen forgalmas időszakban igényelnek utazási okmányt.
 

Július 20-tól egyébként változott az útlevelek érvényessége is. Az egyszerű elektronikus útlevél érvényessége a 18 éven felüli személyek esetében ezután 10 év lesz az eddigi 5 helyett. A 12 és 18 év közti gyerekek útlevele 5 évig lesz érvényes, a 12 éven aluliak számára kiállított útlevél pedig 3-ig. A  módosítás nem érinti a befizetendő díjakat, az időszakos útlevél továbbra is 96 lejbe kerül, az egyszerű elektronikus útlevél 12 éven aluliak számára 234, míg e kor felett 258 lejért váltható ki. Az előjegyzés menete is változatlan marad, az epasapoarte.ro oldalon néhány kattintással megoldható az időpont lefoglalása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: