2019-12-07 11:47:08• hírek • Közlemény

Fontos az önzetlen segítségnyújtás

Erre kívánták felhívni a figyelmet a Caritas önkéntesei a pénteken megszervezett flash mob keretében.  

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából december 6-án, pénteken a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál ifjúsági központja villámcsődületet szervezett Szatmárnémetiben, a C. Coposu sétányon található rendezvénytéren.
 

A segítségnyújtást ösztönző flash mob ötletét a központ keretében önkéntes tevékenységet végző diákok együtt találták ki. Szintén közösen választották ki az akcióhoz illő zeneszámokat, és együtt alkották meg a koreográfiát is. Az ötlet gyakorlatba ültetésében a Szent Pál központ munkatársai: Sălăjan-Kinczel Brigitta pszichológus és Magyar Noémi pedagógus segítettek a diákoknak, akik már hetek óta nagy lelkesedéssel készülnek az eseményre. A villámcsődületen tíz szatmárnémeti oktatási intézmény tanulói vettek részt: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, az I. C. Brătianu Műszaki Líceum, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, az Elisa Zamfirescu Líceum, az Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, valamint a Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum diákjai.
 

Az esemény keretében a Caritas-önkéntesek a segítségnyújtás legkülönbözőbb formáit igyekeztek szemléltetni – a mindennapi, apró cselekedektől, a rendhagyóbb helyzetekig –, élő szoborcsoportokat képezve. A Művészeti Iskola két önkéntese: Erdődi Petra és Nagy Donatella festmény formájában is kifejezték a segítéssel kapcsolatos gondolataikat, a képeket pedig a rendezvény helyszínén bárki megtekinthette. 
 

A villámcsődület által a segítés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a Caritas-nál önkénteskedő diákok. A flash mob koreográfiáját a minél könnyebb elsajátíthatóság érdekében a tanulók egyszerűre, és ugyanakkor látványosra tervezték. A villámcsődülethez több járókelő is csatlakozott. 
 

A szervezők bíznak abban, hogy az Önkéntesség Világnapja alkalmából megszervezett esemény által az önzetlen segítés új perspektívái nyíltak meg a résztvevők számára, akik tudatosabban és aktívabban nyújtanak majd segítséget a mindennapokban.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: