2010-11-23 14:47:36• hírek • Szatmár.ro

Felnőttképzés felsőfokon

Kedd délelőtt az Astoria Szálló éttermi részében tartott sajtótájékoztatót a kolozsvári székhelyű Arini kft., melynek fő profilja a felnőttképzés.

A cég hat éves fennállása óta három nagyszabású EU-s projektet bonyolított le - ezek közül a harmadikba bekerült Szatmár megye is. Hat év alatt több mint ezer személynek adtak szakmát vagy új szakmát a kezébe, különösen figyelve arra, hogy olyan szakterületen képezzenek munkavállalókat, amelyeken igazán nagy a kereslet.

Szatmár megyében partnerre a nagykárolyi székhelyű Contitech gyárban találtak, ahol az elkövetkezendő hónapokban összesen kétszáz személyt fognak kiképezni. A programban résztvevő személyek mindannyian a cég alkalmazásában állnak, ám vagy szakképzetlen munkaerőként, vagy egyéb képesítésű munkásként vannak alkalmazva.

A sajtótájékoztatón részt vett a Contitech képviseletében a cég humán-erőforrás menedszere, aki elmondta: az Arini képzéseit követően a kétszáz alkalmazot olyan képesítést szerez majd, amely mind a cégnek előnyös lesz, később pedig - amennyiben megszűnne a munkakapcsolat a cég és a munkavállaló között - a megszerzett tudással könnyen munkát kaphatnak majd.

A képzésre a ''Képezd magad tovább'' elnevezésű, két éves futamidejű projekt keretein belül lesz lehetőség, melynek 490 ezer eurós költségeiből 95 százalékot az EU állja. A képzések időtartama 720 óra lesz, melyből 240 elméleti óra lesz.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: