2011-07-26 09:24:14• hírek • Szatmár.ro

Fontos a szívproblémák korai felismerése

Szatmár megyében egyre gyakoribbak az elhanyagolt szívbetegségek, és egyre több a szívelégtelenségben szenvedők száma. A betegek csak halogatják az orvosi vizsgálatokat, és már késő stádiumban kerülnek szakember elé - tapasztalta Dr. Kurtinecz Melinda, a Korall Klinika egyik kardiológusa az elmúlt egy év során.

Dr. Kurtinecz a marosvásárhelyi egyetemen szerzett orvosi diplomát 2003-ban, kardiológus szakvizsgáját pedig 2009-ben tette le. Hat éven át intervencionális kardiológiai laborban - szívsebészeten - dolgozott, ahol többek között pacemakerek beültetésével, és elektrofiziológiai vizsgálatokkal foglalkozott.

Több mint egy éve konzervatív kezelést végez a Szatmárnémeti Korall Klinikán, amely többek között egy különböző eszközökkel végzett szívgyógyászati diagnosztikus és terápiás beavatkozások elvégzésére alkalmas klinika. A klinika kardiológusainak főbb tevékenységei a szív- és érrendszeri betegségek diagnosztizálása, a rizikófaktorok felderítése, kezelése, az optimális gyógyszeres kezelés beállítása és komplex rehabilitáció.

A szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, vagy korai stádiumban felismerve eredményesen gyógyítható, ebben nagy jelentősége van a kardiológiai szűrővizsgálatoknak. Fontos, hogy a bárki, aki panaszai biztos hátterére kíváncsi, időben keressen fel egy kardiológus szakorvost, hiszen késő stádiumban már keveset lehet tenni - véli Dr. Kurtinecz.

A szakorvos főként a koszorúér betegségben szenvedőkre, ezek prevenciójára fekteti a hangsúlyt, de mindemellett magas vérnyomás felderítésére, a veleszületett szívbetegségek kimutatására, a szívritmuszavarok és a szívizom betegségeinek diagnosztizálására specializálódott.

A Korall Klinika kardiológiai rendelőjében mindenekelőtt fizikális vizsgálatot végeznek, tisztázzák a szív- és érrendszeri panaszok rizikófaktorait, a betegségek családban való előfordulását, valamint nyugalmi és terheléses vizsgálatot, EKG vizsgálatot, 24 órás EKG Holter vizsgálatot és szívultrahang vizsgálatot is végeznek.

A klinika orvosai a gyógyszeres kezelés mellett, betegségmegelőző és rehabilitációs tevékenységet is folytatnak. Ennek érdekében végzik a korai felismerést biztosító kardiológiai szűréseket a legmodernebb felszerelések használatával, és az egészségi-állapot felméréseket.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: