2005-11-26 19:06:33• hírek • Szatmár.ro

Folytatódott a Bocskai-ünnepség

Szombat délelőtt Szárazberken, Bocskai István szobránál emlékeztek a fejedelemre.

 

Szombat délelőtt ünnepi istentisztelettel emlékeztek meg Szárazberken Bocskai István fejedelemmé választásának 400. évfordulójára. A viszontagságos időjárás ellenére több, mint százan hallgatták meg Sipos Miklós esperes ünnepi szolgálatát, melyet Kónya László főtanfelügyelő-helyettes Bocskai és Bethlen Gábor kapcsolatáról tartott előadása követett. Az előadás után a helyi egyházközség fiataljai, IKE-csoportja valamint nőszövetsége ünnepi előadása következett, Ilonczai Zsombor lelkipásztor vezérletével.

A templomkertben lévő Bocskai-szobornál Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke tartott beszédet, melyben a fejedelem példájának időszerűségére hívta fel a figyelmet. Az RMDSZ elnök hangsúlyozta: az erdélyi magyarság megmaradása csakis az egyházak, civil szervezetek és az RMDSZ összefogásával lehetséges.

Az ünnepség a szobor megkoszorúzűsűval ért véget. Koszorút helyezett el a Németi Református Egyházközség, a Bocskai Szövetség, a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szent István Kör, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Lázári Polgármesteri Hivatal, valamint a Szárazberki Egyházközség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: