2018-06-29 11:25:48• hírek • MTI

Folytatódnak a heves esőzések Romániában

A román országos meteorológiai intézet vasárnap reggelig meghosszabbította a heves esőzések miatti másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést, amely elsősorban a Keleti Kárpátok térségére, így Székelyföld nagyobb részére is vonatkozik. 

A 12 megyét érintő figyelmeztetés szerint a következő 42 órában négyzetméterenként 40-50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadék várható. Erdély más részein elsőfokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben. Itt négyzetméterenként 25 liter csapadékra számítanak, de az előrejelzés értelmében helyenként itt is elérheti a 40-50 litert a lehulló négyzetméterenkénti csapadék mennyisége. 


A három napja tartó romániai esőzések eddig elsősorban a Kárpát-kanyar külső ívét sújtották. A katasztrófavédelmi felügyelőség pénteki jelentése szerint Bákó megyében emberéletet is követelt az ítéletidő. Egy gyermek villámcsapás áldozata lett. 


A romániai Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) már csütörtökön másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést bocsátott ki az Olt székelyföldi szakaszára, és a Keleti Kárpátokat Moldva felé átszelő folyókra. Vasárnap estig első fokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben a Tisza erdélyi mellékfolyóin is.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: