2014-07-13 10:31:45• hírek • MTI

Folytatódnak a harcok a gázai övezetben

Szombaton két, a Gázai övezetből kilőtt rakéta Ciszjordániában ért földet, az egyik Hebron város lakott övezetében. Az izraeli hadsereg biztonsági előírásokat vezetett be itt is.

Az izraeli tengeri kommandósok szárazföldi akciójával, s az izraeli területek elleni palesztin rakétacsapásokkal kezdődött vasárnap az „erős szikla" hadművelet hatodik napja.

Rakétaveszélyt jelző légiriadóra ébredtek az emberek az ország déli és középső részén reggel hatkor. A Hamász következetesen az izraeli hírműsorokhoz időzíti nagyobb támadásait.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint hajnalban a tengeri kommandósok sikeresen felszámolták a Hamász radikális szervezet egyik rakétaindító állását, amelyről a nagy hatótávolságú rakétákat indították. A radikális palesztin szervezet ugyanakkor azt közölte, hogy fegyvereseik megakadályozták az izraeli kommandó partraszállását.

Izrael kétszáz gázai célpontot lőtt az elmúlt huszonnégy órában. A többi között ötvenhárom föld alatti kilövőállomást, tizenegy rakétakészítő-műhelyt és raktárt, kilenc Hamász parancsnokságot és öt kiképzőtábort.

Vasárnap reggel az izraeli hadsereg telefonon és más eszközökkel is felszólította az övezet északi részének lakóit, hogy hagyják el otthonaikat a várható katonai akciók idejére.

Szombaton Gázából 129 rakétát lőttek Izraeli területre, ezek közül kilencet megsemmisített a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Jeruzsálemben az esti légiriadó idején elhunyt szívrohamban egy 74 éves amerikai turista és többen megsebesültek, mert elestek, miközben az óvóhelyre siettek.

A szombat esti három libanoni rakétacsapás nyomán a polgári védelem elrendelte az óvóhelyek megnyitását az ország északi határánál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: