2009-11-03 17:05:58• hírek • Gozner Gertrud

Folytatódnak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Az október 19 és 30 közötti periódusban a mosógép-forgalmazókat ellenőrizték a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai - tudtuk meg Valentin Brebantól, a hivatal vezetőjétől.

Összesen hat kereskedelmi egységet kerestek fel, és szinte minden esetben hiányosságokat tapasztaltak, ami a mosógépek értékesítését illeti - nyilatkozta az igazgató. A legtöbb helyen nem volt feltüntetve a háztartási gép energetikai besorolása, valamint a készülék által kibocsátott zajszint mértéke. A fogyasztóvédők 34 mosógépet időlegesen kivontak a forgalomból 37 ezer lej értékben.

Ugyancsak október folyamán került sor a vendéglátóipari egységekben és szórakozóhelyeken a dohányzóknak elkülönített helyiségek ellenőrzésére. A felügyelők megállapítása szerint a város bárjaiban és diszkóiban nem határolják el megfelelően a dohányzóknak és nem-dohányzóknak szánt termeket. A dohányzásra szánt helyiségek sokszor nincsenek ellátva megfelelő légcserélő berendezésekkel, amely kivezetné a füstöt, illetve a tűzoltó készülékek is hiányoznak.

Az elmúlt két hétben összesen 14 panasz érkezett a Megyei Fogyasztóvédelmi Ügynökséghez. Egy férfi az elromlott mobiltelefonját vitte vissza az üzletbe, ahol a javítási időszak letelte után ugyanolyan állapotban kapta vissza, hozzá sem nyúltak a készülékhez, viszont gondjuk volt rá, hogy a garanciajegyet érvénytelenítsék. A hivatal közbenjárására sikerült baráti úton rendezni ezt az incidenst.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: