2017-10-09 09:34:52• hírek • Bede Emőke

Folytatódnak a Szatmári Zenei Napok

Rendkívüli zongoraestnek ad otthont kedden a Dinu Lipatti Filharmónia koncertterme.

Október 10-én a szatmári közönség előtt lép fel a világhírű Alekszei Nabiulin. Az 1978-ban született orosz zongoraművész ötévesen ismerkedett meg a hangszerrel, majd kilenc évesen megtartotta az első önálló koncertjét. Eredményes iskolai évei után sikeresen felvételizett a Moszkvai Konzervatóriumba.

Pályafutása során sokat koncertezett Európában, Amerikában, Ázsiában, Afrikában. Az elmúlt években számos neves zenekarral és karmesterrel dolgozott együtt: többek között M. Pletnev, M. Gorenstein, A. Dmitriev, Jerzy Semkov, A. Anisimov, Péter Csaba, Gerhard Markson, I. Ionescu-Galați, Gh. Costin, M. Agafița. 2012-től a moszkvai konzervatórium tanára. Az est folyamán a művész R. Schumann és C. Debussy zongoraműveivel örvendezteti meg a helyi közönséget.

A komolyzenei fesztivál október 12-én folytatódik tovább. Csütörtökön egy szimfonikus hangversenyre kerül sor, melyen Adrian Petrescu vezényel, oboán pedig Ludovic Armin Cora játszik. Az est folyamán W. Mozart, R. Strauss és Fr. Schubert remekművei csendülnek fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: