2017-03-03 16:32:50• hírek • Kocsis Zoltán

Folytatódnak a Károlyi út felújítási munkálatai

Nagy volt a meglepetése mindazoknak, akik péntek reggel-délelőtt a Károlyi úton haladtak végig és azt látták, hogy a láncfűrészes férfiak kezdik egyenként kivágni, majd gyökerestől kiszedni a 16-os lakónegyed oldalán azokat a fákat, amelyeket évtizedek óta mindenki ismer. Akadt, aki ezt szóvá is tette…

„Mi csak azt csináljuk, amire parancsot kaptunk", szabadkozik a közterület-fenntartó vállalat egyik alkalmazottja. Márpedig ők azt kapták parancsba, hogy kivágják a fákat a Golescu-hídtól a parkolóig. Mind a huszonkilencet!

Mindez persze nem valami partizánakció, hanem a Károlyi út teljes felújítását célzó beruházás szerves része. Az időjárás immár lehetővé teszi, így pénteken elkezdhették végre a munkát.

Pontosabban folytathatják, hisz a teljes munkálat már 2015-ben elkezdődött, azóta új aszfalt került több szakaszra, például a Károlyi út Brandusa utca és az Auchan közötti részére, vagy éppen a Burgya-sarokra.

„Idénre már csak apróságok maradtak hátra, legalábbis ezt mondja a kivitelező. Azonban pont ezeket az apróságokat szokták elkönnyelműsködni, úgyhogy szigorúan figyelemmel követjük majd a munka folyamatát", mondja Maskulik Csaba városmenedzser.

Ugyancsak ő magyarázza el, hogy a tervekben a Károlyi út felújítása mellett a közvetlen környezetének rehabilitálása is szerepel. Így várhatóan nyár végéig újjászületik az út mindkét oldala. Járdák, kerékpárút, parkoló - és nem utolsósorban a zöld övezet, magyarázta Maskulik. A városmenedzser felhívja a figyelmet, hogy odébb, a lakótelep végéhez közeledve már a kerékpárút alapja készül. Még odébb pedig gyülekeznek a nagyobb munkagépek...

A munka tehát idén elkezdődött. Huszonkilenc fa kivágásával. Néha rombolni kell ahhoz, hogy helyet adjunk az újnak. Várjuk a végeredményt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: