2013-08-22 17:27:30• hírek • Kocsis Zoltán

Folytatódik-e a román csapatok elképesztő sorozata?

Lesz-e román gólöröm csütörtökön?
Lesz-e román gólöröm csütörtökön?

Tizenkilenc lejátszott mérkőzés idén nyáron a két európai kupasorozatban - nulla vereség! Ezt az elképesztő sorozatot tudhatja magáénak a négy érintett román klubcsapat, a Steaua (Bajnokok Ligája), valamint az Astra, a Pandurii és a Petrolul (Európa Liga). Az együttesek igazi érettségi próbához értek - a csoportkörök előtti utolsó selejtezőkörhöz. A kérdés, marad-e ez a megsüvegelendő széria.

A legnagyobb esélye arra, hogy megszakítsa a sorozatot a Petrolulnak van. Nem mintha Cosmin Contra együttese nem teljesített volna eddig remekül: a bajnokságban két győzelem és három döntetlen után még veretlen, az EL-ben pedig elbúcsúztatta a holland Vitesse-t. Csakhogy ezúttal az angol bajnokság legutóbbi kilencedik helyezettje, a Ligakupa címvédője, a Swansea lesz az ellenfele. A walesi együttes a nyáron 23 millió eurót költött erősítésre. Ebből 13,9 milliót fizettek Wilfried Bony-ért, aki pont a Vitesse-től érkezett. Rajta kívül 5,9 milliót fizettek a Liverpoolnak Jonjo Shelvey-ért és 2,9 milliót az Espanyolnak Jordi Amatért.

A párharc pikantériája, hogy a Swansea mestere, a dán Michael Laudrup korábban dolgozott Cosmin Contra edzőjeként - történt mindez a spanyol Getafénél a 2007-2008-as szezonban.

A Petrolulhoz hasonlóan idegenben kezdi meg a rájátszást a román bajnokság jelenlegi éllovasa, a mind a négy bajnokiját megnyerő Astra. A Giurgiu-i alakulat az izraeli ezüstérmeshez, a Maccabi Haifához látogat. Az izraeli bajnokság még nem kezdődött el, a Maccabi formájáról tehát csakis az EL-eredményeik alapján alkothatunk képet. Ez pedig nem túl biztató a románokra nézve. Az izraeli zöld-fehérek ugyanis négy meccsen 13 gólt rúgtak és egyet sem kaptak. Az azeri Kazar Lankarant 2-0, 8-0, a litván Ventspilset pedig 0-0, 3-0 eredményekkel intézték el.

Egyedüliként a Pandurii fogadja hazai pályán rájátszásbeli ellenfelét, a Bragát. Pontosabban fogadná, ha a Tagu Jiu-i stadion erre alkalmas lenne. Mivel nem az, a pandúrok kolozsvári albérletbe kényszerülnek. A Braga tavaly ősszel járt már a kincses városban, igaz, akkor a vasutasok stadionjában. Szép emléket nem őrizhetnek róla, hisz 3-1-es vereséget szenvedtek. A Bragát tavaly meglepetésre megelőzte a Pacos de Ferreira, így piros-fehérek nem tudták kihasználni a Sportling Lisszabon történelmi mélyrepülését és lemaradtak a dobogóról. Némi elégtételt vettek viszont a bajnokság hétvégi nyitófordulójában, amikor is 2-0-ra nyertek a Pacos otthonában. A Pandurii számára további aggodalomra adhat okot, hogy utóbbi két bajnokiját elveszítette a Ceahlaul és az Astra ellen.

Európa Liga, rájátszás, első meccsek:
Maccabi Haifa - Astra 19.30 Digi1
Pandurii - Braga 21.00 Digi2
Swansea - Petrolul 21.00 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: