2006-08-16 18:14:44• hírek • Noemi Brigitta Boros

Hétfőn kezdődik az érettségi

 A kéthetes megmérettetés után a diákok szeptember 4-én tudják meg az eredményt.

 Augusztus 21-én, hétfőn kezdődik az idei érettségi második vizsgaperiódusa.

Hétfőn és kedden a román nyelvből és irodalomból adott szóbeli vizsgára kerül sor, szerdán és csütörtökön az idegennyelvből adott szóbelivel, míg pénteken és szombaton az anyanyelvből adott szóbeli vizsgákkal folytatódik az érettségi.

A második héten, augusztus 28-án a román írásbelire, 29-én az anyanyelv írásbelire, 30-án a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból adott írásbelire, 31-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból adott írásbeli vagy gyakorlati vizsgára, míg szeptember 1-én a szakkal ellentétes választott tantárgyból adott írásbeli vagy gyakorlati vizsgára kerül sor.

Az eredményeket szeptember 4-én függesztik ki, így aznap 16-20 óra között lehet az óvásokat benyújtani, a végleges eredmények pedig szeptember 7-én kerülnek kifüggesztésre.

Az érettségi második szessziójában nem csak azok vizsgáznak, akik az idei júliusi vizsgákon valamelyik tantárgyból nem szerezték meg az átmenő jegyet, hanem azok is, akik a tavaly, vagy azelőtt évben vizsgáztak sikertelenül.

Az érettségi őszi periódusára jelentkező diákok nem kell minden tantárgyból vizsgázzanak, csak abból, amelyikből az előző vizsgán nem szereztek legalább 5-ös osztályzatot. Kivételt képeznek a szóbeli vizsgák, amelyek kizáró jellegűek, így ha valaki sikertelenül szóbelizett valamelyik tantárgyból, akkor a pótérettségin ismét mindenből érettségiznie kell. Szatmár megyében az idei érettségizők közül csak négy olyan diák van, akiknek minden tantárgyból vizsgázniuk kell. Ők a júliusi román szóbeli vizsgán szereztek 5-ös alatti osztályzatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: