2009-06-24 14:39:06• hírek • Ferenczi Noémi

Folytatódnak a szóbeli vizsgák

Ezen a héten zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák: hétfőn és kedden román nyelv és irodalom, kedden és szerdán anyanyelv, szerdán és csütörtökön pedig az idegennyelv vizsga.

Egyelőre a román nyelv és irodalom szóbeli eredményei véglegesek. Megyénkben összesen 3636 diák szóbelizett románból, 99,94%-os a sikerességi arány, vagyis csupán két diák nem érte el az átmenő ötös osztályzatot.  A nagykárolyi Iuliu Maniu Műszaki Kollégium illetve a tasnádi Kereskedelmi Iskolaközpont egy-egy tanulója.

A feliratkozott diákok közül 54 nem jelent meg, 9-en a Traian Vuia Műszaki Kollégiumban, ketten a tasnádi Ionita G. Andron Iskolaközpontban, 17-en a Ion I. C. Bratianu Műszaki Kollégiumban, ketten a Gheorghe Dragos Gazdasági Iskolaközpontban, négyen az Unio Iskolaközpontban, egy diák a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba, 19-en pedig a Constantin Brancusi Iskolaközpontban lévő vizsgaközpontban.

Az érettségizők remekeltek a román szóbelin, ugyanis 883 diák tízest, 756 9-9,99 közötti osztályzatot kapott. Csupán 230 diák szerzett 5-5,99 közötti jegyet.

Kedden kezdődött az anyanyelv szóbeli vizsga. A románhoz hasonlóan, a magyar szóbelin is jó eredmények születtek: a 432 megjelent diáknak majdnem fele 10-est kapott, 104-en 9-9,99 közötti jegyet és csupán egy tanuló szerzett 5-5,99 közötti osztályzatot.

A szerdai nap folyamán folytatódott az anyanyelv vizsga és kezdődött az idegennyelv szóbeli, vagyis angol, francia, német, olasz és spanyol nyelvből szóbeliznek a diákok.


A szerdai nap folyamán folytatódott az anyanyelv vizsga és kezdődött az idegennyelv szóbeli
A szerdai nap folyamán folytatódott az anyanyelv vizsga és kezdődött az idegennyelv szóbeli


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: