2018-09-02 08:30:24• hírek • Közlemény

Folytatódik az avasújvárosi borok népszerűsítése a Bakator Borfesztivállal

Második alkalommal rendezik meg Avasújvárosban a nagysikerű Bakator Borfesztivált. 

A helyi Bakator Egyesület először 2017-ben valósította meg projectjét a Szatmár Megyei Tanács támogatásával. A kezdeményezés rögtön nagy sikert aratott, hiszen jóval többről szólt, mint pusztán zenei programokról. A helyi borászok mindent megtettek azért, hogy népszerűsítsék tevékenységeiket és átfogó képet adjanak az érdeklődőknek a munkásságukról: közös vizuális identitással, médiakampánnyal hívták fel a borfogyasztók figyelmét a különleges bor- és szőlőfajtákra.


Idén szeptember 8. és 9. között ismét tárt kapukkal várja a borok szerelmeseit a Bakator Borfesztivál, melyet idén is a Szatmár Megyei Tanács támogat. Szeptember 8-án, szombaton szakmai megbeszélésen és pincelátogatáson vehetnek majd részt a látogatók helyi és külföldi borászok részvételével, szeptember 9-én, vasárnap pedig koncertekkel és színes programokkal készülnek a szervezők.

 

15.00 órától a község központjában felállított színpadon a hivatalos megnyitót követően a Szamoskrassói néptánccsoport lép fel, 16.30-tól pedig az avasújvárosi Bokréta néptánccsoport szórakoztatja majd a közönséget. 17.30-tól ünnepélyes díjátadót tekinthetnek meg a kilátogatók: a Bakator Egyesület újra odaítéli valakinek az "Év borásza" díjat, melyet szakmai zsűri segítségével osztanak ki. A cél az, hogy bíztassák a helyi borászokat, megéri minőségi borokat készíteni, van értelme a hatékony szőlőművelésnek. 


18.00 órától könnyűzenei koncertek kezdődnek majd, fellép Horea Someșan, 19.00-től Heit Lóri és zenekara, 20.00 órától pedig a Csillag Születik műsor felfedezettje, László Attila varázsolja majd el a hallgatóságot. Kristóf Katalin és Milán fellépése után a blues és rock zene kedvelőit várja a színpad elé a Father, Son & Friend, 23.00 órától pedig a Desperado bulija zárja a rendezvényt.


Napközben az avasújvárosi borok kóstolása mellett ökörsütés, bográcsgulyás és számos más finomság várja majd a rendezvényre látogatókat. Szatmár megye és Avasújváros turisztikai népszerűsítéséhez a rendezvény, illetve a helyszínen bemutatott turisztikai brosúra is hozzájárul. A szervező Bakator Egyesület nemes borokkal, finom falatokkal és egy különleges hangulatú rendezvénnyel vár minden kedves látogatót.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: