2012-06-20 10:02:28• hírek • MTI

Folytatódik az audiovizuális média terjeszkedése

Romániában az elmúlt két évben a gazdasági válság ellenére folytatódott az audiovizuális média terjeszkedése, hiszen ebben az időszakban is nőtt a sugárzási engedélyekre beadott kérelmek száma - mondta el kedden Rasvan Popescu, a román Országos Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke.

Popescu elmondta, hogy Romániában 750 televíziócsatorna, 630 rádió és több mint 3700 televíziós kábelszolgáltató működik.
Az Agerpres hírügynökség által idézett tisztségviselő szerint a most véget ért helyhatósági választások előtt több mint 350 televízió és rádió közölt kampányműsorokat, közülük 200 televízió és mintegy 150 rádió volt.

Kiemelte: összesen hét román hírtelevízió sugároz Romániában, ami példátlan a volt szocialista államokban. Mindez segít abban - tette hozzá -, hogy a lakosság kevésbé legyen kitéve a manipuláció veszélyének, hiszen van bőven forrás, ahonnan tájékozódni lehet, ugyanakkor az elektronikus média "inflálódása" a minőség romlásához vezetett - hangoztatta a CNA-elnök.

Rámutatott: az audiovizuális média annak ellenére terjeszkedik, hogy a televíziók reklámbevételei egyre jobban zsugorodnak. Popescu szerint ezek a 2009-es mintegy 300 millió euróról 200 millió euróra csökkentek, ami egyharmados visszaesést jelent. A rádiók esetében még drasztikusabban csökkentek a reklámbevételek - tette hozzá.

A hatóság elnöke szerint a folyamatosan csökkenő reklámbevétel és a csatornák számának növekedése miatt csúszik el egyre jobban a román média a bulvárosodás irányába, és kapnak nagyobb teret a gyenge minőségű produkciók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: