2013-04-15 18:08:46• hírek • Póti Orsolya

Folytatódik az Euro 200 program

Tíz éve indította útjára az Oktatásügyi Minisztérium az „Euro 200" nevű számítógép-vásárlási programot, melynek keretében olyan nehéz szociális helyzetben lévő tanulókat támogatnak, akik nagyon nehezen vagy talán soha nem jutnának saját számítógéphez.

A program azon családok gyermekeinek nyújt segítségek, ahol 150 lejnél kevesebb az egy főre eső jövedelem. Az érintett diákoknak saját tanintézményeikben kell kérvényt benyújtaniuk, melyek elbírálása után derül ki, kik lesznek azok, akik ebben a tanévben 200 eurót kapnak támogatásként azért, hogy új számítógépet vásároljanak.

A diákok április 21-ig nyújthatják be kérvényeiket iskolájuk titkárságán - derül ki az Oktatásügyi Minisztérium által közzétett metodológiából. A támogatást kizárólag azok a tanulók igényelhetik, akik korábban nem kapták meg ezt a juttatást és igazolni tudják a család jövedelmét.

A jogosultak listáját június elsején teszik közzé a szaktárca hivatalos honlapján, június 3-ig pedig minden iskolában. A diákok a 200 euró értékű utalványokat június 24. és július 30. között vehetik át, ezekből pedig augusztus 31-ig vásárolhatnak számítógépet.

Tavaly 451 igénylő adta le kérését a Szatmár megyei tanintézményekben, és ebből 442 kérvényt fogadtak el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: